Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
3. 7. 2019,
19.01

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,76

4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Luka Menalo Safet Hadžić Ante Vukušić Miral Samardžić

Sreda, 3. 7. 2019, 19.01

4 leta, 9 mesecev

Luka Menalo in Ante Vukušić podpisala pogodbi

Olimpija dobila še drugo okrepitev v nekaj urah, kdo je naslednji v vrsti?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,76

4

Safet Hadžić | Trener Olimpije Safet Hadžić je v sredo pozdravil dve novi okrepitvi. | Foto Grega Valančič/Sportida

Trener Olimpije Safet Hadžić je v sredo pozdravil dve novi okrepitvi.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Danes se je zgodilo, kar smo pričakovali. Pri NK Olimpija so sporočili, da so se okrepili z novim nogometašem. To je mladi Luka Menalo s hrvaškim in bosanskim državljanstvom, ki je z Ljubljančani treniral že nekaj časa in na pripravljalnih tekmah navdušil. Dobil je dres s številko 7, ki jo je pred tem nosil Rok Kronaveter. Že nekaj ur za tem so pri Olimpiji potrdili, da je pogodbo podpisal tudi hrvaški napadalec Ante Vukušić. Blizu podpisa je tudi Miral Samardžić. S pokalnimi zmagovalci, ki so se do zdaj okrepili z dvema nogometašema, trenira tudi Francoz.

NK Olimpija
Sportal Olimpija z novimi dresi, kdaj pa bo dobila novega predsednika? #video

Luka Menalo, ki bo ostal nogometaš Dinama, je v Olimpijo posojen do konca sezone, so potrdili na današnji novinarski konferenci v taboru slovenskih pokalnih prvakov. O tem, kakšne so podrobnosti posla, niso govorili, a po nekaterih informacijah naj bi se z Zagrebčani dogovorili tudi tako, da si bodo v primeru njegovega prestopa kam drugam delili odškodnino.

Ta 22-letni levi krilni napadalec je za Dinamo, katerega član je komaj eno leto, odigral zgolj 12 tekem, v katerih ni zapolnil svoje statistike, potem pa so ga hrvaški prvaki posodili v Slaven Belupo. V Koprivnici je odigral 12 tekem in se izkazal z dvema asistencama.

Zdaj bo priložnost za dokazovanje iskal pri Olimpiji, ki se ji je pridružil že na pripravah v Kranjski Gori in hitro zadovoljil. Na zadnji prijateljski tekmi je pri zmagi nad novopečenim ruskim prvoligašem Sočijem zabil tudi dva gola, tako da njegov podpis ni presenečenje.

Luka Menalo: Prišel sem v največji slovenski klub, gremo po dvojno krono

"Upam, da bom obogatil igro Olimpije in prinesel gole, asistence. Zelo sem zadovoljen, da sem prišel sem. Olimpija je največji slovenski nogometni klub, zato bomo tudi v novi sezoni krenili po dvojno lovoriko. Fantje so me navdušili, tako igralsko kot tudi po značaju, tako da komaj čakam, da se vse skupaj začne," je ob podpisu pogodbe povedal na Hrvaškem rojeni nogometaš, ki pa se lahko pohvali z dvema nastopoma v majici reprezentance Bosne in Hercegovine.

Denis Šme
Sportal Olimpija "vrnila" vijolicam za Kronavetra

Zanimivo, pri izbiri številke, ki jo bo nosil na dresu, je s prstom pokazal na sedmico. Nosil bo torej dres, ki ga je v garderobi v Stožicah pustil Rok Kronaveter. Najboljši nogometaš Olimpije zadnjih štirih let, ki ji je z goloma neposredno prinesel naslova prvaka iz let 2016 in 2018, za njo zabil 50 golov, potem pa letos poleti razburil s prestopom v Maribor.

Podpisal tudi Ante Vukušić

Tudi Ante Vukušić bo kmalu predstavljen kot član Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Tudi Ante Vukušić bo kmalu predstavljen kot član Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Kot smo napovedali, Menalo ni bil zadnja okrepitev Olimpije. Že nekaj ur po njegovem podpisu so Ljubljančani uradno potrdili tudi prihod Anteja Vukušića. "Zahvaljujem se predsedniku Milanu Mandariću in trenerju Safetu Hadžiću, da sta mi omogočila prihod. Olimpija v Sloveniji pomeni to, kar je bil Hajduk na Hrvaškem, ko sem igral zanj, najboljši klub. Sem poln optimizma, včeraj sem se spoznal z ekipo in sem zelo zadovoljen, da sem tu. Prišel sem dobro pripravljen, saj sem v zadnjem času vsak dan treniral na Hrvaškem. Olimpija bo po Hajduku prvi klub, v katerem bom igral napadalen nogomet, tako da že težko pričakujem začetek tekmovanja," je ob tem povedal 28-letni napadalec.

Ali bo on tista okrepitev v napadu, po kateri hrepeni trener Safet Hadžić, bomo še videli, a dejstvo je, da njegova strelska popotnica ni najboljša. V majici Krškega, ki jo je nosil v prejšnji sezoni, je v slovenskem prvenstvu ta 28-letnik, ki je enkrat nastopil tudi za člansko reprezentanco svetovnih podprvakov, v 27 nastopih zmogel le štiri gole. Nič kaj boljša ni niti statistika, ki je Vukušića spremljala ob popotovanju po nogometni Evropi (Italija, Švica, Belgija, Nemčija, Rusija, Poljska), ki zdaj traja že sedem let, odkar je leta 2012 za skoraj štiri milijone evrov kot velik up hrvaškega nogometa iz splitskega Hajduka odšel v italijansko prvo ligo k Pescari.

Blizu tudi Miral Samardžić

Menalo in Vukušić pa skorajda zagotovo ne bosta zadnji okrepitvi Olimpije v teh dneh. Zelo blizu podpisa pogodbe naj bi bil občasni slovenski reprezentant Miral Samardžić. Branilec, ki je za Slovenijo zbral 14 nastopov in pred leti uspešno igral za Maribor, je praktično že nogometaš Olimpije. Manjkale naj bi samo še podrobnosti in 32-letni Jeseničan se bo po skorajda desetletju popotovanja po tujini vrnil domov.

Mirala Samardžića naj bi od podpisa pogodbe z Olimpijo ločile le še malenkosti. | Foto: Vid Ponikvar Mirala Samardžića naj bi od podpisa pogodbe z Olimpijo ločile le še malenkosti. Foto: Vid Ponikvar

Z ekipo tudi visokorasli Francoz

Ob tem so pri Olimpiji potrdili tudi to, da se je treningom priključil tudi Raoul Delgado. Gre ta 25-letnega visokega francoskega branilca, ki je nazadnje igral v drugi avstrijski ligi, v Sloveniji pa smo ga že spoznali. V sezoni 2017/18 je nastopal za Ankaran in zanj v 24 prvenstvenih nastopih zabil štiri gole.

Začetek sezone je pred vrati

Kakorkoli že, trener Hadžić bi bil verjetno vesel, če bi čim več kadrovskih ugank rešil čim prej. Nova sezona je namreč pred vrati. Že prihodnji četrtek Olimpijo, ki se je do zdaj uradno okrepila še z nekdanjim branilcem Maribora Denisom Šmejem, čaka prva tekma kvalifikacij za ligo Europa proti latvijskemu Rigasu.

Še pred tem bodo jutri odigrali prijateljsko tekmo za zaprtimi vrati proti bosanski Tuzli City in potem v generalki pred novo sezono v Stožicah, kjer bo tudi precej obrobnega dogajanja, gostili beograjski Partizan.

Kakšen je zdravstveni karton Olimpije?

Nik Kapun ima spet zdravstvene težave. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nik Kapun ima spet zdravstvene težave. Foto: Urban Urbanc/Sportida Dan več kot en teden pred začetkom sezone 2018/19, ki bo že takoj prinesel pomemben izpit, ima trener Olimpije nekaj težav s poškodovanimi nogometaši, o katerih je spregovoril tudi tokrat.

Matic Črnic, ki je huje poškodovan, bo okreval še približno pol leta. Težave ima tudi Nik Kapun, ki se še naprej ne more sestaviti. Njegovo zdravstveno stanje se je poslabšalo. Koliko časa bo še okreval, ni znano, a jasno je, da je za začetek sezone izgubljen. Podobno velja tudi za robustnega napadalca Jucieja Lupeto, a naj bi bilo z njim vseeno nekaj bolje. Ekipi naj bi se na treningih pridružil čez dva tedna.
Rudi Požeg Vancaš
Sportal Polom Celja in zmaga Aluminija, dež ponagajal Bravu
Ne spreglejte