Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
2. 3. 2019,
9.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

Fazanerija NK Mura NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Alen Kozar Danilo Kacijan

Sobota, 2. 3. 2019, 9.00

5 let, 1 mesec

Mura pred zgodovinskim dogodkom

Spektakel v Fazaneriji, kakršnega še ni bilo #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Mura je v leto 2019 zakorakala z veličastnimi koraki. Najprej je v Ljudskem vrtu prekrižala načrte jesenskemu prvaku Mariboru, dvoboj pa si je ogledalo vsaj 2.500 navdušenih navijačev, danes pa bo v domači Fazaneriji pozdravila tisto, o čemer so lahko generacije ljubiteljev črno-belih le sanjale. Prvič se bodo prižgali reflektorji, prav proti Domžalam, ki se nerade spominjajo zadnjega gostovanja v Murski Soboti.

Akcija ''Skupaj napolnimo Fazanerijo, tokrat prvič pod reflektorji'' je obrodila sadove. Privrženci Mure nestrpno čakajo slovesni dogodek, ki bo Fazanerijo uvrstil v krog prvoligaških objektov z umetno razsvetljavo. V Sloveniji jih je z nogometnim domom Mure vred že devet, črna ovca prvoligaške deseterice je le še stadion v Kranju.

Danes se bodo v Murski Soboti prvič na prvoligaški tekmi prižgali reflektorji.
 | Foto: Planet TV Danes se bodo v Murski Soboti prvič na prvoligaški tekmi prižgali reflektorji. Foto: Planet TV

Nogometaši Mure bodo tako poskrbeli za nov praznik. Prodaja vstopnic gre zelo dobro. Do petka je bilo prodanih več kot 2.500 vstopnic, tako da gostitelji pričakujejo, da bo stadion do začetka tekme razprodan. Nihče noče zamuditi zgodovinskega dejanja, prve tekme, odigrane v Fazaneriji z umetno razsvetljavo, ki bo Muri omogočila, da v toplejših mesecih pričaka tekmece tudi v večernih terminih.

Simon Rožman
Sportal Simon Rožman se veseli evropskega vzdušja in ima posebno željo

Kakšna bo slovesnost?

Slovesnost ob prižigu reflektorjev v Fazaneriji se bo začela ob 16.30, ko bodo občinstvo z glavne tribune zabavali Govoreči bobni. Ob 16.45, ko se bo začel neposredni prenos na Planet TV, se bo začel glavni del slovesnosti z nagovoroma župana Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška in predsednika DNŠ Mura Roberta Kuzmiča. Dvoboj se bo začel ob 17. uri, glavni sodnik bo Matej Jug.

Obisk srečanj Mure bo še večji

Muro je v Ljudskem vrtu spremljalo okrog 2.500 navijačev. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Muro je v Ljudskem vrtu spremljalo okrog 2.500 navijačev. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Predsednik MNZ Murska Sobota in podpredsednik NZS Danilo Kacijan ponosno sporoča, da si večje pridobitve za Mursko Soboto, vse Pomurje in širšo Slovenijo skoraj ni mogoče zamisliti. ''Ne znamo si predstavljati, kaj to pomeni,'' je povedal za Planet TV in dodal, kako bo zdaj obisk srečanj še višji, saj bodo lahko na tekme Mure, ker bodo zaradi pridobitve umetne razsvetljave začeli dvoboje v poznejših urah, hodili tudi ljubitelji nogometa, ki v popoldanskem času spremljajo nižjeligaške tekme. Teh pa v Pomurju, ki obožuje nogomet, resnično ne manjka.

Izbranci Anteja Šimundže so prejšnji konec tedna prekrižali načrte Mariboru in mu na tekmi (1:1), po kateri se je še dolgo govorilo o spornih sodniških odločitvah, ZNSS pa je poslal celo videodokaz in pojasnilo, kako so vijolice dosegle neveljaven zadetek, povzročili veliko težav. Zdaj želijo uresničiti načrt še proti Domžalam, ki so v prvem spomladanskem krogu v nenavadni tekmi nadigrale velenjski Rudar kar s 6:2. Verjamejo, da jim bodo polne tribune pri tem v pomoč. Tudi zaradi dodatne energije, ki so jo podali reflektorji.

Sportal Po sanjskem debiju verjame, da lahko serijsko zmagujejo #video

Velika pričakovanja kapetana Mure

Alen KOzar se vrača v moštvo. Na prvi spomladanski tekmi zaradi kartonov ni smel igrati. | Foto: Planet TV Alen KOzar se vrača v moštvo. Na prvi spomladanski tekmi zaradi kartonov ni smel igrati. Foto: Planet TV ''To smo zelo dolgo čakali. Domači igralci vemo, kaj to pomeni našemu okolišu. To bo zelo posebna tekma, na katero gremo z velikimi pričakovanji,'' sporoča kapetan Alen Kozar.

Navijači Mure verjamejo v novo zmago nad Domžalami. Jeseni so rumeni v Fazaneriji padli kar z 1:5, Nino Kouter pa je postavil končni rezultat z atraktivno rabono, ki je postala spletna uspešnica. Bo tako spektakularno tudi danes? Preverite na Planet TV od 16.45!

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

 

 

 

Ne spreglejte