Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2019,
17.52

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

David Tijanić Aleks Pihler Jasmin Mešanović Luka Zahović NK Triglav NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 22. 9. 2019, 17.52

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Maribor

Maribor se je maščeval Triglavu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
NK Triglav, NK Maribor, prva liga Telekom Slovenije | Maribor je zmagal s 3:1. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Maribor je zmagal s 3:1.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:1).

NK Triglav, NK Maribor, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Olimpija po zmagi nad mestnim tekmecem skočila pred Aluminij #video

Triglav : Maribor (foto: Saša Pahič Szabo/Sportida):

Fotogalerija
1 / 37

Mariborčani so se Kranjčanom oddolžili za poraz v prvem krogu in prišli do četrte zaporednem zmage v prvenstvu. Štajerci, ki so med tednom presenetljivo izpadli iz pokalnega tekmovanja proti Kopru, so tako zadržali stik z vodilnimi ekipami, Triglav, ki je doživel že sedmi zaporedni poraz, pa ostaja predzadnji.

Večina prvega polčasa ni prinesla posebnega razburjenja, saj prve pol ure gledalci ne na eni ne na drugi strani niso videli posebej nevarnega poskusa. V 35. minuti pa je po kotu z desne strani zagrozil Maribor, ko je Blaž Vrhovec s strelom z glavo zatresel prečko. Pet minut pozneje pa so Štajerci dosegli edini gol v polčasu, Rudi Požeg Vancaš je podal z leve strani, pred vrati pa je najvišje skočil Aleks Pihler in z glavo zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so gosti znova zadeli, a so sodniki razveljavili gol Roka Kronavetra zaradi igranja z roko Luke Zahovića. V 53. minuti je z leve streljal Požeg Vancaš, a zadel le drugo vratnico. Takoj zatem pa so domači izpeljali bliskovit protinapad in izid izenačili.

Darko Milanič je z Mariborom vknjižil nove tri točke. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Darko Milanič je z Mariborom vknjižil nove tri točke. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Na sredini igrišča je do žoge pripel Luka Majcen, povlekel proti kazenskemu prostoru gostov, žogo podal na levo do vtekajočega Davida Tijanića, ki je zanesljivo ugnal Kenana Pirića. Za Tijanića je bil to četrti gol sezone, za Majcna pa tretja podaja.

Zahović hitro pokvaril veselje Triglava

Vsega šest minut pozneje pa je svoj tretji gol sezone dosegel Zahović, ki je za novo vodstvo Maribora na prvi vratnici spretno z nogo unovčil nizko podajo Mitje Vilerja z leve strani. V 80. minuti je do strela iz ugodnega položaja z roba kazenskega prostora prišel Dino Hotić, a ni bil dovolj natančen.

Zato pa je bil v 83. minuti natančnejši Jasmin Mešanović, ki je z nizkim strelom zadel za 3:1 z roba kazenskega prostora in izbrancem Darka Milaniča prinesel želeno zmago. V 90. minuti je bil blizu povišanja vodstva Marcos Tavares, a zadel vratnico. Domači so ob koncu prišli do strela z glavo, ki pa ni bil natančen.

Kranjčani bodo v 11. krogu v četrtek gostili Kidričane, Mariborčani pa dan prej Velenjčane.

Triglav - Maribor 1:3 (0:1)

Športni center, sodniki: Jug, Kovačič in Vidali.

Strelci: 0:1 Phler (40.), 1:1 Tijanić (54.), 1:2 Zahović (60.), 1:3 Mešanović (83.).

Triglav: Čadež, Rogelj, Milanović, Kumer, Arh Česen, Mlakar, Kryeziu (od 83. Gajič), Brkić, Tijanić, Janković (od 66. Grvala), Majcen.

Maribor: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Požeg Vancaš (od 66. Mešanović), Hotić, Kronaveter (od 80. Tavares), Zahović (od 86. Kramarič).

Rumeni kartoni: /.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Kranju. Maribor je zmagal s 3:1.

GOOOL! Maribor je povedel s 3:1. V 83. minuti je z natančnim strelom izven kazenskega prostora Čadeža premagal še Jasmin Mešanović. Se Triglav še lahko vrne v igro?

Video: gol Mešanovića:

GOOOL! Mariborčani so znova hitro prišli do vodstva. Žogo je v kazenski prostor poslal Viler, nato pa je Luka Zahović žogo poslal za hrbet Čadeža.

Video: gol Zahovića:

GOOOL! Triglav je prišel do izenačenja! Kranjčani so se po napaki Maribora znašli v protinapadu, kapetan Triglava Luka Majcen je žogo lepo podal do Davida Tijanića, ki je z natančnim strelom premagal vratarja Maribora Pirića.

Video: gol Tijanića:

53. minuta: znova so bili v priložnosti nogometaši Maribora. S strelom je poskusil Rudi Požeg Vancaš in zadel vratnico. Ostaja pri minimalnem vodstvu Maribora.

Video: priložnost Maribora:

Začetek drugega polčasa v Kranju.

Konec prvega polčasa. Maribor v Kranju po prvih 45 minutah vodi z 1:0. Edini zadetek v prvem delu je dosegel Aleks Pihler.

44. minuta: priložnost za Maribor. napadal je Luka Zahović, ob tem pa ga je v kazenskem prostoru podrl vratar Triglava Luka Čadež. Sodniška piščalka je ob tem ostala nema, upravičeno?

Video: štart Čadeža:

Bi moral sodnik pokazati na najstrožjo kazen v korist Maribora?

  • Da
    37,05 %
    103 glasov
  • Ne
    57,19 %
    159 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    5,76 %
    16 glasov
Oddanih 278 glasov

GOOOL! Maribor je v 40. minuti povedel z 1:0. Kombinirala sta Rok Kronaveter in Rudi Požeg Vancaš, ta pa je nato v kazenskem prostoru našel Aleksa Pihlerja, ki je s strelom z glavo premagal vratarja Triglava Luko Čadeža.

Video: gol Pihlerja:

35. minuta: v priložnosti so se znašli nogometaši Maribora. Iz kota je podal Dino Hotić, z glavo pa je poskusil Blaž Vrhovec, a je žoga zadela prečko. Ostaja 0:0.

Video: priložnost Maribora:

Za nami je pol ure tekme v Kranju. Za zdaj še brez prave priložnosti na eni in na drugi strani. Maribor je trikrat streljal v okvir vrat Triglava, medtem ko Kranjčani še niso sprožili proti vratom Štajercev.

Začetek tekme v Kranju.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Kranjčani se dobro spominjalo začetka sezone, ko so v Ljudskem vrtu presenetili Maribor, vijolice pa niso skrivale nezadovoljstva nad nekaterimi sodniškimi odločitvami. Triglav je pozneje padel v hudo rezultatsko krizo, Mariboru pa gre v prvenstvu veliko bolje, a je v sredo navijačem priredil neprijetno razočaranje, saj je izpadel v pokalu proti oslabljenemu Kopru.

''Ne oziramo se na tekmeca, lahko je to Maribor, Olimpija ali Mura, kdorkoli. Gremo na zmago,'' je vodilo branilca Triglava Tilna Mlakarja, pri Mariborčanih, ki se lahko z zmago na Gorenjskem točkovno izenačijo z Olimpijo, pa se bodo skušali maščevati Kranjčanom za poraz v uvodnem krogu.

 

''V Kranju moramo nadaljevati serijo,'' želi Aleks Pihler pozdraviti četrto zaporedno zmago v prvenstvu, trener Darko Milanič pa pričakuje boljšo igro kot v Kopru. ''Moramo delovati boljše. In bomo,'' je optimističen. Dvoboj se bo začel ob 16. uri.

Ne spreglejte