Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
30. 10. 2014,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OKS Zoran Janković Franjo Bobinac Bogdan Gabrovec Andraž Vehovar

Četrtek, 30. 10. 2014, 11.39

8 let

Zoran Janković še kar molči

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljanski župan Zoran Janković še naprej javno ne komentira vse glasnejših govoric o resni vključitvi v boj za položaj predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije.

Na sedežu Olimpijskega komiteja Slovenije bodo čez slabe tri tedne odprli kuverte z uradnimi kandidaturami za predsednika te krovne športne organizacije v državi. Ker tokrat ne gre pričakovati predloga Smučarske zveze Slovenije, ki je v preteklih mandatih ponudila "zmagovalca" že pred volitvami – Janeza Kocijančiča, je zanimanje za volilno skupščino, ta bo sicer potekala 16. decembra v Ljubljani, občutno večje kot v preteklosti.

Pri vsaj dveh kandidaturah presenečenj ne bo. Judo zveza bo za predsednika OKS predlagala dozdajšnjega podpredsednika Bogdana Gabrovca, s podporo Kajakaška zveze Slovenije pa se bo na kandidatni listek zavihtel nekdanji olimpijski podprvak v slalomu na divjih vodah Andraž Vehovar.

Zdi se, da ima zaradi – trenutno sicer še dokaj tihe – podpore poslavljajočega se predsednika in dobrega poznavanja baze (beri: volilnega telesa) nekoliko močnejše karte v rokah Gabrovec. Precej večje pa je vprašanje, kakšno bo razmerje sil, če (ko) se bo v novembrsko-decembrsko tekmo vključil še kandidat Rokometne zveze Slovenije z močnim političnim pridihom. Po naših informacijah bo to skoraj zanesljivo Zoran Janković.

Župan se izmika odgovoru

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac ob robu sredine kvalifikacijske tekme med Slovenijo in Slovaško še ni želel javno razkriti svoje odločitve o kandidaturi za prvega moža OKS. Po rokometnih in tudi širših športnih kuloarjih pa se vse glasneje govori o tem, da dolgoletni predsednik uprave Gorenja vendarle ne bo samostojno kandidiral, temveč naj bi podprl Jankovića.

Župan ljubljanske mestne občine, ki je v športu deloval kot predsednik rokometne zveze, alfa in omega Krimovega razcveta in pred leti tudi podpredsednik košarkarjev Olimpije, se je že pred dvema tednoma, ko smo prvič preverjali, kako resne temelje imajo govorice o potegovanju za osrednje športno žezlo, v svojem slogu izmaknil konkretnemu odgovoru. V podobnem slogu je v sredo zavrnil tudi komentar za Planet TV, s cinično obarvano obrazložitvijo o tem, da na javnem nastopu z jasno tematiko ni pripravljen govoriti o drugih temah.

A če gre verjeti glasovom iz več športnih zvez in tudi informacijam, s katerimi razpolagata do zdaj javno deklarirana kandidata, se Janković resno ogreva za vrnitev v športni svet.

Ne spreglejte