Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
11. 12. 2007,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 10.31

8 let

V Peking tudi gospodarska reprezentanca

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpijske igre so že lep čas dogodek, ki široko presega športne okvire. Peking bo prihodnje leto to potrdil. Na vse skupaj pa se s projektom "Slovenska hiša - Peking 2008" pripravljajo tudi OKS.

Pri slovenski krovni športni organizaciji so že pred leti ure naravnali na pekinški čas, s poudarjanjem, da gre za igre priložnosti, pa v projekt celovite promocije Slovenije snubijo tudi številne partnerje iz gospodarskega, turističnega in političnega sveta. Dobrih 240 dni pred začetkom nemara največjega športnega dogodka v zgodovini človeštva so tudi uradno predstavili projekt slovenske hiše, ki bo v Pekingu stičišče slovenskega dogajanja.

Ob predstavitvi projekta je prvi mož OKS Janez Kocijančič poudaril, da gre za veliko priložnost za celotno državo. "V Peking bomo potovali s športno in tudi z gospodarsko reprezentanco. OKS se v kar 75 odstotkih financira s pomočjo gospodarstva. Menim, da moramo vložena sredstva vračati. Ustvarjanje priložnosti za predstavitev in vzpostavitev stikov je že lep primer. Verjamem, da bosta v Azijo slovenski šport in gospodarstvo potovala z roko v roki," je dejal Kocijančič.

Nosilca projekta sta OKS in Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo oziroma Direktoratom za turizem in vladnim uradom za komuniciranje. Pri projektu sodelujejo tudi Gospodarska zbornica Slovenije s centrom za konkurenčnost, Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije in številni drugi parterji. Pobudniki projekta si želijo čim večjega sodelovanja številnih podjetij. Nad idejo je navdušen tudi Zhi Zhaolin, kitajski veleposlanik v Sloveniji. "Slovenci so vsekakor tudi narod s smislom za podjetništvo. Pred OI 2008 je vsem jasno, da ne gre le za športni dogodek. Več kot 10 tisoč športnikov, 20 tisoč novinarjev, 7 milijonov gledalcev in 4 milijarde navdušencev pred malimi zasloni. To so številke, ki pričajo o izjemni razsežnosti iger," pravi kitajski veleposlanik.

In kaj se bo v slovenski hiši v "Olympic greenu" dogajalo? "Upam, da se bomo čim večkrat veselili slovenskih olimpijskih kolajn," pravi Polona Čehovin Sušin in v šali dodaja, da se bo sredi Pekinga plesala tudi polka. Sicer pa organizatorji obljubljajo poslovne konference, različne prestavitve, sproščena druženja, novinarske konference, obiske kitajskih podjetij, več kot dovolj pa naj bi bilo tudi priložnosti za neposredne poslovne stike.

Ne spreglejte