Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Bertoncelj gimnastika

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 9.44

8 let

Slovenski junak evropskih iger: Ni bilo šale

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija je v prvi polovici evropskih iger v Bakuju osvojila eno medaljo. Nanjo je čakala polni teden, osvojil pa jo je Sašo Bertoncelj, ki je prepričan, da si gimnastika zasluži več pozornosti.

Telovadec iz Škofje Loke, ki blesti na konji z ročaji, se ne strinja z mnenji, da so evropske igre drugorazredne. O tem, kako je v drugih športih, raje ni govoril, svoje razmišljanje pa je obrazložil le s tem, kar je občutil kot udeleženec tekmovanja v športni gimnastiki.

''Morda se čuti malce skepticizma zaradi tega, kakšna je konkurenca na evropskih igrah. Kar zadeva gimnastiko, je bila na zelo visoki ravni in ni bilo šale. Nisi mogel priti sem in se le igrati. Zame ni bilo veliko razlike med običajnimi tekmovanji in pa evropskimi igrami,'' je dejal 30-letni Sašo Bertoncelj, ki je osvojil prvo slovensko medaljo v zgodovini evropskih iger in poskrbel, da je v soboto v Bakuju odmevala Zdravljica.

Eden od najbolj gledanih športov v Bakuju

Že več let opozarja, da bi si gimnastika zaradi številnih vrhunskih rezultatov na evropski in svetovni ravni v Sloveniji zaslužila več pozornosti. Dežela, ki je športnemu svetu podarila takšne ase, kot so Leon Štukelj, Miro Cerar, Aljaž Pegan in Mitja Petkovšek, bi morala po mnenju zmagovalca evropskih iger pokazati več dobre volje in pomagati, da se še dvigne njen status.

Boljše čase nakazuje nov gimnastični dom v Ljubljani, ki naj bi kmalu zaživel in poskrbel, da bodo novi nadarjeni rodovi trenirali v modernejših in udobnejših razmerah. ''Zaslužimo si več. Glede na naše rezultate je gimnastika v Sloveniji kar malce podcenjena. Omenja se, da pri nas konkurenca ni taka, kot bi morala biti, pa tudi, da ni zanimiva. Na evropskih igrah je bil to eden od najbolj gledanih športov. Dvorana je bila skoraj vedno polna, tako da je bilo še kako zanimivo,'' je svoj pogled pojasnil Bertoncelj, ki je užival v sobotnem nastopu, ko ga je na delu spremljalo več tisoč glasnih ljubiteljev gimnastike.

V nedeljo se je z zlato medaljo, ki jo je posvetil slavljencu očetu Milanu (prav danes praznuje rojstni dan), vrnil v domovino, v torek pa se bo odpravil na zaslužen, a kratek poletni dopust. Z gumijastim čolnom bo na Hrvaškem odkrival lepote Kornatov, nato pa se bo vrnil k treningom in ''zajahal'' konja z ročaji, s katerim želi oddrveti po nove podvige. Zbirko medalj želi oplemenititi še s tistima s svetovnega prvenstva in olimpijskih iger.

Ne spreglejte