Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2014,
17.03

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Soči 2014 hokej Švedska Finska

Petek, 21. 2. 2014, 17.03

2 leti, 2 meseca

Skandinavski polfinalni obračun "Trem kronam"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švedski hokejisti so finalisti letošnjega olimpijskega turnirja v Sočiju. V polfinalu so z 2:1 premagali sosede Fince z goloma Louija Erikssona in Erika Karlssona.

Finci, ki so prek Ollija Jokinena sicer dosegli prvi gol na prvem polfinalnem obračunu letošnjih olimpijskih iger, se bodo v soboto spopadli za bronasto odličje s poraženci drugega polfinala med Kanado in ZDA. Švedi se bodo borili za tretje olimpijsko zlato, najžlahtnejše odličje so si priborili že v Lillehammerju leta 1994 in v Torinu leta 2006.

Prva tretjina prve polfinalne tekme turnirja v Sočiju je minila brez zadetkov, obe reprezentanci sta se tekme lotili previdno, vratarja, Henrik Lundqvist pri Švedih in Kari Lehtonen pri Fincih, nista imela veliko dela. V drugih dvajsetih minutah pa se je zgodilo vse, v 27. minuti so povedli Finci z golom Jokinena, že v 32. minute pa so Švedi prek Louija Erikssona izenačili. O zmagovalcu tekme je v 37. minuti odločil švedski "power-play", gol za 2:1 pa je dosegel branilec Erik Karlsson. Finci so v zadnji tretjini pritisnili, a granitna švedska obramba spremembe izida ni dovolila.

Lundqvist je ubranil 25 strelov na svoja vrata, Lehtonen na drugi strani 23. "Hank je naš ključni igralec na tem turnirju. Pomembne obrambe mu uspevajo takrat, ko jih najbolj potrebujemo," je Lundqvista pohvalil Karlsson, 31-letni vratar moštva New York Rangers pa lahko v nedeljo postane šele drugi aktivni vratar z dvema zlatima olimpijskima medaljama poleg Kanadčana Martina Brodeurja.

Finci so bili po še enem porazu proti Švedom na olimpijskem turnirju (leta 2006 so jih Švedi ugnali v finalu) razočarani. "Naš cilj je bila zlata medalja in tega nismo izpolnili. Jutri nas čaka še ena tekma, domov bi radi odnesli vsaj bron," je po tekmi povedal Jussi Jokinen, veteran Teemu Selanne pa je dejal: "Na vsaki tekmi poskušamo pokazati najboljše, kar znamo. S tem se da vedno živeti. Tokrat pa sem čutil, da nam ne bo uspelo. Ne vem, ali nam je tekma z Rusi pobrala preveč moči, ampak ves čas smo bili korak zadaj. To je pa težko požreti."

Ne spreglejte