Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
16. 12. 2014,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Olimpijski komite Slovenije Bogdan Gabrovec predsednik

Torek, 16. 12. 2014, 21.43

8 let

Novi predsednik z novo ekipo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novoizvoljenemu predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije bodo kot podpredsedniki pomagali Janez Sodržnik, Iztok Čop in Tomaž Barada.

Volitvam za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, na katerih je donedavni prvi mož Judo zveze Slovenije Bogdan Gabrovec premagal ljubljanskega župana Zorana Jankovića in srebrnega olimpijca Andraža Vehovarja ter na osrednjem športnem prestolu nasledil dolgoletnega predsednika Janeza Kocijančiča, je sledilo še glasovanje za podpredsednike in člane izvršilnega odbora OKS.

Poleg Gabrovca so bili v najožje vodstvo za podpredsednike OKS izvoljeni sekretar športne zveze Ljubljana Janez Sodržnik, najboljši slovenski veslač vseh časov in olimpionik Iztok Čop ter mariborski mojster borilnih veščin Tomaž Barada kot predstavnik Taekwondo zveze Slovenije.

Za člane IO pa so bili v novem štiriletnem mandatu izvoljeni Gregor Benčina in Ivan Levak (individualni letni olimpijski športi), Tjaša Andree Prosenc (individualni zimski olimpijski športi), Metod Ropret, Matej Erjavec, Branko Florjanič in Rok Vehovec (kolektivni olimpijski športi), Bojan Rotovnik in Milan Žvan (neolimpijski športi), Tomo Tiringer, Branko Žnidarič in Miran Kos (lokalne športne zveze), Dejan Crnek (šport za vse), Martina Ratej (predstavnica olimpijskih športov), Miroslav Cerar (individualni ustanovitelj OKS), Damjan Lazar (športna zveza, ki skrbi za invalide) in Vojka Ravbar (predstavnica pokroviteljev).

Janez Kocijančič kot svetovalec za zunanje zadeve

"Verjamem, da so cilji z novo ekipo uresničljivi in da nobeni čevlji ne bodo preveliki," je po izvolitvi svoje ekipe poudaril novi predsednik OKS, ki obljublja, da bo sledil sprejeti strategiji. Vseeno spremembe obljublja na področju načina povezovanja z zvezami in pri uveljavitvi olimpijskega strokovnega centra.

"Zavzemal se bom za to, da v zvezah ne bo pretresov. Predsednik OKS bo z ekipo dejaven pretežno doma, tu in tam bodo sodelavci odhajali na teren, kjer bodo skrbeli za mednarodno prepoznavnost. Pri tem računam predvsem na pomoč zdaj častnega predsednika Janeza Kocijančiča, ki ga bom pri vsakem vprašanju tako imenovane zunanje politike povprašal za nasvet. Verjamem, da mi bo pri vseh teh vprašanjih vsaj na začetku pomagal," dodaja Gabrovec. Intervju z njim si boste v našem mediju lahko prebrali v sredo zjutraj.

Ne spreglejte