Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 18.42

8 let

Kolaričeva bronasta v skoku v daljino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nina Kolarič iz Spuhlje pri Ptuju je drugi dan atletskih tekmovanj na sredozemskih igrah v italijanski Pescari v finalu skoka v daljino osvojila bronasto medaljo (6,50 m).

V finalu teka na 100 m je bila Kranjčanka Tina Murn peta (11,58) in bronasto odličje zgrešila za tri stotinke, Ljubljančanka Pia Tajnikar pa osma (11,66). Mariborčan Sebastijan Jagarinec je bil v teku na 400 m drugi v tretji skupini (46,73) in se zanesljivo po mestih in z osmim izidom uvrstil v finale, ki bo v četrtek ob 18.35. Marina Tomič (Kladivar) je bila v prvi kvalifikacijski skupini na 100 m ovire četrta in se s 13,54 sekunde ter skupno sedmim izidom uvrstila v finale, ki bo v četrtek, 2. julija, ob 18. uri. Novomeščan Gregor Kokalovič pa je na 100 m v drugi skupini zasedel peto mesto (10,53) in se z devetim izidom ni uvrstil v večerni finale; za to so mu zmanjkale tri stotinke.

Kolaričeva je začela s 6,33 metra kljub močnemu vetru v prsi (-1,2 m/s), še bolj pa je pihalo ob njenem drugem poskusu (-1,8 m/s), ko so ji namerili 6,24 m. Pred slovensko rekorderko je bila le Italijanka Tania Vicenzino s 6,54 m (-0,8 m/s) v prvi seriji. Kolaričeva je v tretji seriji prestopila, prehitela pa jo je Turkinja Karin Melis Mey (6,53 m, +1,1 m/s). Slovenska predstavnica je nato v četrti seriji izkoristila pomoč vetra (+0,7 m/s), vendar pa je s 6,50 m ostala tretja. V predzadnjem poskusu je skočila 6,37 m (-0,8 m/s).

Pred zadnjo serijo so jo od drugega mesta ločili trije centimetri, od zmage pa vsega štirje, saj Vicenzinova (6,54 m) in Meyjeva (6,53) nista izboljšali svojih najboljših dosežkov. S 6,27 m (-1,1 m/s) je v zaključku Kolaričeva ostala tretja. Ostale tekmovalke so bile daleč od boja za stopničke, saj je le še četrtouvrščena Grkinja Eleni Kafourou preskočila šest metrov (6,27 m).

"Zadovoljna sem, ker sem imela velike težave z gležnjem. Bilo je kar žalostno, a sem se prepričala, da nisem prišla v Pescaro, da bi skakala slabo. Mogoče so pozneje 'prijele' tudi tablete proti bolečinam. Vsekakor se mi je uspelo 'sestaviti' in dobro opraviti z nastopom, čeprav je bil veter še dodatna oteževalna okoliščina. Žal mi je tudi za tretjo serijo, v kateri sem prestopila, saj sem zelo dobro skočila, ker sem v zadnjih dveh korakih pred prestopom napravila napako v zaletu. Tehnično moj nastop ni bilo ravno popoln. Vseeno sem zadovoljna, saj sem osvojila odličje na pomembni tekmi. To je olajšanje. Moj cilj je bil namreč, da v Pescari osvojim medaljo ne gleda na barvo," je dejala Nina Kolarič, ki je bila v finalu 30. dvoranskega evropskega prvenstva 7. marca v Torinu četrta (6,62 m), bronasto odličje pa je zgrešila za 20 centimetrov.

Ne spreglejte