Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
21. 2. 2014,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros poškodba

Petek, 21. 2. 2014, 9.46

8 let

Če Filip Flisar leži, potem ga res zelo boli

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar še vedno okreva po četrtkovem padcu v polfinalu smučarskega krosa na olimpijskih igrah v Sočiju.

Iz slovenske olimpijske reprezentance so že dobri dve uri po polfinalnem padcu Filipa Flisarja, ki je razblinil sanje o kolajni, sporočili spodbudno zdravniško sporočilo. Mariborčan jo je namreč pri nesrečnem padcu odnesel brez zlomov, vseeno pa se je tudi v petkovo jutro prebudil v bolečinah. Čaka ga dodaten zdravniški pregled, bolečine, ki so posledica močnega udarca, pa naj bi postopoma ponehale.

"Vedeti morate, da gre za športnika z zelo visokim pragom bolečine. Če pravi, da ga boli, potem bolečine res niso nedolžne. Dobro ga poznam. Vem, da bi se že potikal naokrog po olimpijski vasi, če bi mu telo to dopuščalo, a zdaj le počiva," pravi Flisarjev trener Primož Vrhovnik, ponosen na tekmovalčevo končno šesto mesto, do katerega je prišel z dodatnim nastopom po padcu.

Brez grenkega priokusa

"Ne, grenkega priokusa ne čutim," pravi Vrhovnik in dodaja: "Dejstvo je, da Filipovi rezultati pred olimpijskimi igrami niso bili na želeni ravni. Poskušali smo ga 'sestaviti' za ta nastop. Menim, da nam je kar dobro uspelo. Ne smemo pozabiti, da je to najboljša uvrstitev v smučanju prostega sloga v naši zgodovini. Na ta rezultat moramo biti ponosni. Medalja? Imamo jih sedem. Da, ta bi bila lahko osma. A to je kros. Ponavljam, sem zadovoljen."

Kako pa je svoj drugi olimpijski nastop komentiral brkati smučarski zabavljač? "Pravzaprav ne vem natančno, kaj se je zgodilo. Vem le, da sem padel na glavo ter dobil močan udarec pod rebra. Veseli me, da slike niso pokazale resnejše poškodbe. Lahko pa zatrdim, da sem vložil veliko dela v to, da bi bil v Sočiju zares dobro pripravljen. Menim, da mi je to tudi uspelo. Lahko sem zadovoljen s prikazanim, saj sem tudi zmagoviti francoski trojici in preostalim tekmecem pokazal svojo konkurenčnost," je odgovoril Flisar, ki se v domovino, skupaj z zadnjo večjo slovensko skupino, vrača v ponedeljek pozno zvečer.

Ne spreglejte