Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
4. 2. 2014,
19.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jernej Damjan skoki Soči olimpijske igre

Torek, 4. 2. 2014, 19.44

8 let

Bodoči očka Damjan: Bomo po igrah prešteli lovorike

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za Jerneja Damjana bodo olimpijske igre v Sočiju tretje zaporedne. Za zdaj se ni proslavil, a so njegovi rezultati v tem letu dober temelj, da občutno izboljša svojo najboljšo uvrstitev.

Torino 2006 so slovenski skakalci hitro pozabili, ravno Jernej Damjan pa je imel v Italiji na premiernih olimpijskih igrah z 28. mestom najboljšo uvrstitev, a z njo ni mogel biti zadovoljen. Proslavil se ni nato niti v Vancouvru pred štirimi leti, ko je pristal na 33. in 38. mestu.

Zdaj je čas, da te rezultate občutno izboljša, saj je v odlični formi. Na zadnjih štirih tekmah svetovnega pokala so bile njegove uvrstitve drugo, prvo, tretje in deveto mesto. "V Soči sem odšel povsem neobremenjeno. Na olimpijskih igrah sem bil že dvakrat. Rad bi užival. Zame bo vsaka tekma povsem običajna. Težko je pričakovati karkoli na dveh tekmah, saj nikoli ne veš, kje boš pristal. Prvotni cilj je izboljšati najboljšo uvrstitev," pravi Damjan, ki je malce "pozabil" na ekipno tekmo, na kateri bo zagotovo nastopil: "Upam, da se bomo imeli na ekipni preizkušnji luštno in bomo odskakali tako kot v Zakopanah. Potem bo vse v redu." (smeh, op. p.)

Slovenski skakalci so bili na Poljskem namreč prvi kakor tudi v Willingenu na začetku sezone, kar je dober obet pred moštveno tekmo.

Pred vstopom v zimo je Damjan poudaril, da mu z velikih tekmovanj v vitrini manjka le še medalja z olimpijskih iger in da bi se je rad veselil v Sočiju, zdaj pa na to pravi: "Po koncu olimpijskih iger bomo preštevali lovorike. Zdaj sem osredotočen le na tekmo za tekmo. Pri skokih se lahko hitro obrne. Dva metra gor ali dol in že je razlika 15 točk."

V začetku tedna je Damjan skupaj z ženo Tayo naznanil, da poleti pričakujeta otroka. Očetovske vloge se veseli, poudarja pa, da mu je tudi misel na otroka velikokrat pomagala, ko je bil v težkih trenutkih.

"Misli seveda zajadrajo k otroku. Vem, da bo nekdo prišel in bo treba zanj skrbeti. Lažje se mi je bilo tudi potruditi, ko mi kaj ni šlo," je vesel Damjan, ki bo prvi trening tako kot preostali nastopajoči na olimpijskih igrah opravil v četrtek. V soboto bodo nato kvalifikacije, dan pozneje pa tekma na manjši napravi.

Ne spreglejte