SiolNET. Sportal Olimpizem
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi mož Moka si ne želi prednostne obravnave: Prvi val cepljenja ni za olimpijce

0,00

termometer

Tokio
Foto: Reuters

Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne želi imeti prednostne obravnave za olimpijce pri dodelitvi koronskega cepiva. "Prvi val cepljenja je namenjen ljudem, ki ga najbolj potrebujejo," je dejal predsednik Moka Thomas Bach. Organizatorji poletnih olimpijskih iger v Tokiu so pred tem z olajšanjem pozdravili novico o obetavnem cepivu.

"Ne želimo prednostne obravnave. Najprej naj cepivo prejmejo ljudje z visokim tveganjem. To podpiramo," je še dejal Bach po obetavni novici o cepivu proti koronavirusu podjetij Biontech in Pfizer.

Prvi mož Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach si ne želi prednostne obravnave pri deljenju cepiva proti novemu koronavirusu. Prvi mož Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach si ne želi prednostne obravnave pri deljenju cepiva proti novemu koronavirusu. Foto: Reuters

Olimpijske igre na Japonskem so morali marca zaradi koronske pandemije prestaviti za eno leto, na poletje 2021. Organizatorji so večkrat poudarili, da cepivo ni pogoj za pripravo varnih iger za vse udeležence. Delovna skupina OI ta čas razvija sveženj ukrepov za igre v koronskih razmerah.

Po sestanku izvršnega odbora Moka pa je Bach potrdil, da se Mok pogovarja tudi s proizvajalci in medicinskimi strokovnjaki o možnostih za cepivo. Najprej pa bi morali cepivo zagotoviti "medicinskemu osebju, zdravnikom in vsem, ki opravljajo ključne službe", je zagotovil 66-letnik.

Predsednik Moka bo v nedeljo odpotoval v Tokio na štiridnevni obisk. To bo njegovo prvo potovanje v deželo vzhajajočega sonca vse od preložitve iger.

Bach računa tudi na navijače

Bach je znova izključil možnost odpovedi OI. Namesto tega je, kot pravi, vedno bolj samozavesten, da si bo olimpijske boje lahko ogledalo tudi "primerno število gledalcev".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin