Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2022,
14.10

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Marco Bonitta slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Petek, 29. 4. 2022, 14.10

2 leti

Belgija, Italija, Estonija in Nemčija so si podale roke

Znane so gostiteljice EP za ženske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
odbojka žoga | Žensko evropsko prvenstvo bodo družno gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. | Foto Miloš Vujinović / Sportida

Žensko evropsko prvenstvo bodo družno gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija.

Foto: Miloš Vujinović / Sportida

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je objavila, da bodo evropsko prvenstvo 2023 za ženske skupaj gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije. V boj za evropski prestol se bo tudi tokrat podalo 24 reprezentanc, Slovenke se bodo na svoj tretji EuroVolley skušale uvrstiti skozi letošnje kvalifikacije.

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Za začetek spoznavanje vlog v ekipi in pravil

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je včeraj v Kranjski Gori začela s pripravami na nastope v srebrni evropski ligi in na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, danes pa so s sedeža CEV sporočili, da bodo EuroVolley še tretjič gostile štiri države, skupno kandidaturo so oddale Belgija, Italija, Estonija in Nemčija.

Začetek v štirih državah, odličja bodo delili v Belgiji

Najboljše evropske reprezentance smo v Belgiji spremljali že trikrat, nazadnje leta 2015, ko ga je gostila skupaj z Nizozemsko in na katerem so prvič v zgodovini nastopile tudi Slovenke. Italija je bila s Srbijo sogostiteljica EuroVolleyja 2011, aktualne evropske prvakinje pa se bodo pred domačim občinstvom predstavile prvič po več kot desetletju. Estonija se je kot organizatorica izkazala že lani, ko smo v Talinu spremljali evropsko prvenstvo za moške, medtem ko bo nemška izbrana vrsta prvenstvo pred domačimi navijači začela prvič po letu 2013. Skupinski del tekmovanja bo potekal v vseh štirih državah, izločilne boje, torej osmino finala in četrtfinale bosta gostili Belgija in Italija, polfinalni tekmi in obračuna za odličje pa bosta v Belgiji.

Saša Planinšec
Sportal Saša Planinšec ostaja v Turčiji, a menja klub

Na evropsko prvenstvo je poleg štirih držav gostiteljic uvrščenih še osem preostalih najboljših reprezentanc z lanskega EuroVolleyja, Srbija, Turčija, Nizozemska, Poljska, Francija, Švedska, Bolgarija in Hrvaška, še 12 udeleženk pa bodo določile kvalifikacije, ki se bodo začele 20. avgusta in na katerih bo nastopila tudi naša izbrana vrsta. Tekmeci Slovenije bodo Azerbajdžan, Gruzija in Avstrija.

Ne spreglejte