Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 6. 2021,
13.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Poljska Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca odbojkarska liga narodov

Petek, 25. 6. 2021, 13.25

1 leto, 2 meseca

slovenci v soboto ob 15. uri po polfinale lige narodov proti poljski

"Tu se ne moremo ustaviti, zdaj ciljamo najvišje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

"Zdaj, ko smo dosegli naš cilj, uvrstitev na zaključni turnir, se tukaj ne moremo ustaviti, zdaj ciljamo najvišje. Mislim, da bomo v tem polfinalu pokazali, zakaj smo prišli do sem in zakaj si želimo uvrstitve v finale," pred sobotnim polfinalom odbojkarske lige narodov, v katerem se bodo ob 15. uri pomerili s Poljsko, pravi srednji bloker slovenske reprezentance Jan Kozamernik.

Sportal Slovenska odbojkarska pravljica: Ekipa je dozorela, zaslužen je širok krog ljudi

Slovenska odbojkarska reprezentanca je redni del Lige narodov, v kateri nastopa prvič, z 12 zmagami in tremi porazi končala na tretjem mestu in si priigrala tako želeni nastop na zaključnem turnirju. V tem bodo v soboto in nedeljo ob Slovencih nastopili še aktualni svetovni prvaki Poljaki, Brazilci in Francozi

"Ukvarjati se s svojo igro"

Slovenci, za finale se bodo udarili s Poljsko, so po preboju med najboljše štiri odločeni, da se ne ustavijo pri polfinalu.

"Zdaj, ko smo dosegli naš cilj, uvrstitev na 'final four', se tukaj ne moremo ustaviti, zdaj ciljamo najvišje. Videli bomo, kako bo šlo v polfinalu, igramo s Poljsko, ki je zelo močna reprezentanca, kar je tudi velikokrat dokazala. Ampak proti Poljakom se vedno dobro motiviramo, najdemo nek globlji pomen te tekme. Zdaj pa bo dodatna motivacija tudi to, da gre za polfinale Lige narodov. Mislim, da se moramo ukvarjati predvsem s svojo igro, biti najboljša verzija sebe na igrišču in videti, kaj nam bo to prineslo. Če naš maksimum ne bo dovolj, si nimamo česa očitati, ampak mislim, da se nam tega ni treba bati. Mislim, da bomo v tem polfinalu pokazali, zakaj smo prišli do sem in zakaj si želimo uvrstitve v finale," pred sobotno tekmo pravi slovenski srednji bloker Jan Kozamernik

Sportal Slovenski odbojkarji tako visoko še niso bil

"Nič nam ni bilo podarjeno, na igrišču pričakujemo srčno igro"

V zadnjih letih so se Slovenci s Poljaki večkrat srečali, jih na evropskih prvenstvih premagali trikrat (2015, 2017 in 2019), varovanci Vitala Heynena pa so bili uspešnejši v kvalifikacijah za olimpijske igre. 

"Jutri bo zagotovo zelo emocionalna tekma za vse nas, zelo smo si želeli tega nastopa v polfinalu in skozi celotno Ligo narodov smo si ga tudi sami priigrali, nič nam ni bilo podarjeno. Zato lahko pričakujemo zelo srčno igro in veliko čustev na igrišču," je pričakovanja strnil sprejemalec šeste reprezentance s svetovne lestvice Klemen Čebulj, kapetan Tine Urnaut pa dodal: "Zavedamo se, da so ostale tri ekipe vrhunske in bo to zelo močan zaključni turnir, ampak naša želja je uvrstitev v finale preko Poljakov in vse bomo naredili, da jih jutri premagamo."

Polfinalno srečanje Lige narodov Poljakov in Slovencev se bo v soboto začelo ob 15. uri, ob 11.30 si bodo nasproti stali Brazilci in Francozi. Zmagovalca se bosta v nedeljo ob 15. uri pomerila v velikem finalu, tekma za tretje mesto pa bo ob 11.30.

Sportal "Pred začetkom nihče ni stavil na nas, a z zmagami smo si zaslužili polfinale"

Liga narodov, polfinale

Sobota, 26. junij

11.30 Brazilija - Francija
15.00 Poljska - Slovenija

 

Ne spreglejte