Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
10.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Jan Klobučar slovenska odbojkarska reprezentanca United Volleys Rhein-Main

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 10.45

6 let, 7 mesecev

Jan Klobučar

Prisega, da ni nikogar udaril ali užalil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Jan Klobučar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Za slovenskim reprezentantom Janom Klobučarjem je burna klubska sezona. Svojo drugo sezono pri nemški ekipi United Volleys Rhein-Main je začel odlično, potem pa je konec januarja prišel tisti nesrečni dogodek v baru v Frankfurtu, ko ga je neznanec s kozarcem udaril po glavi.


Čeprav se je sprva zdelo, da jo je slovenski reprezentant skupil le z močno oteklino in lažjim pretresom možganov, se Klobučarjevo zdravstveno stanje ni izboljševalo. Tudi po več dnevih je čutil bolečine, podrobnejše raziskave pa so pokazale, da ima nesrečni Slovenec počeno lobanjo. Sledila je operacija in s tem daljši počitek.

Klobučar se je na igrišča z zaščitno masko vrnil v začetku marca in začel loviti formo, ki jo je kazal na začetku sezone. To je tudi ujel in si prislužil tudi vnovičen vpoklic v izbrano vrsto Slovenije.

Nič niso skrivali

Nekaj časa je moral na igrišču nositi tudi zaščitno masko. Pravi, da je še danes prisoten strah pred udarci, pri odbojki pa je vse prej kot redek pojav, da te žoga zadene v glavo. | Foto: CEV Nekaj časa je moral na igrišču nositi tudi zaščitno masko. Pravi, da je še danes prisoten strah pred udarci, pri odbojki pa je vse prej kot redek pojav, da te žoga zadene v glavo. Foto: CEV Čeprav je to tema, ki bi jo rad čim prej pozabil, pravi, da ničesar ne skriva in da ima povsem čisto vest.

"Že takrat, ko se je to zgodilo, smo se s klubom dogovorili, da moramo o dogodku obvestiti tudi medije. Že takrat sem želel, da se vse pove točno tako, kot je bilo, in vse, kar vemo. Sam se spominjam le močne bolečine, kaj se je dogajalo po tem, pa so mi povedali drugi," je o nesrečni noči spregovoril Klobučar.

"Klub je dogodek prijavil tudi policiji, a za zdaj ni še nič novega in vprašanje je, ali ne bo tako tudi ostalo. Prisežem, da nisem nikogar udaril ali užalil, zato imam čisto vest. Zaradi tega dogodka sem izpustil kar lep del sezone, zato sem zdaj še bolj željan igre in ta dogodek jemljem kot dodatno motivacijo," nam je še zaupal Klobučar.

Popolnoma okreval

Posledic ne čuti več, pred kratkim je odvrgel tudi zaščitno masko in je nared, da pokaže, kaj zna, tudi v reprezentanci. Da lahko selektor Slobodan Kovač nanj še kako resno računa, je pokazal na nedeljski prijateljski tekmi v Hočah proti Iranu, čeprav ni igral veliko.

V nekaj več kot enem nizu igre je dosegel sedem točk, enkrat je tudi uspešno blokiral in imel brezhiben sprejem. V napadu je bil celo stoodstoten in vseh šest podaj, ki mu jih je dodelil podajalec Gregor Ropret, je tudi pretopil v točko.

Kdo je najboljši sprejemalec v slovenski izbrani vrsti?

  • Tine Urnaut
    40,35 %
    69 glasov
  • Alen Šket
    7,02 %
    12 glasov
  • Žiga Štern
    6,43 %
    11 glasov
  • Klemen Čebulj
    10,53 %
    18 glasov
  • Jan Klobučar
    30,41 %
    52 glasov
  • Matej Kök
    5,26 %
    9 glasov
Oddanih 171 glasov
Ne spreglejte