Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
3. 2. 2017,
17.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka United Volleys Rhein-Main Jan Klobučar

Petek, 3. 2. 2017, 17.09

6 let, 6 mesecev

Jan Klobučar

Slovenski reprezentant po napadu v baru huje poškodovan

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

1

Jan Klobučar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski odbojkarski reprezentant Jan Klobučar je po napadu v baru v Mainzu v Nemčiji, ko ga je neznanec s kozarcem udaril po glavi, v petek uspešno prestal operacijo. Čaka ga dolgo okrevanje in za zdaj še ni jasno, kdaj bo srebrni odbojkar spet na igrišču.

Incident se je zgodil pred 14 dnevi po zmagi United Volleys Rhein-Main v pokalu CEV proti ekipi Brčkega, ko so se igralci nemške ekipe, za katero igra tudi slovenski sprejemalec, šli malce poveselit v bližnji bar. Večer se za slovenskega odbojkarja ni končal po njegovih željah.

Po besedah njegovega soigralca Romuna Adriana Aciobaniteja, ki naj bi bil tudi edina priča, je Klobučarja neznanec azijskega videza s kozarcem zadel v glavo, slovenski odbojkar pa je zaradi hudih poškodb omedlel. "Jan se prav ničesar ne spomni," je spletnemu portalu main-spitze.de zaupal klubski predstavnik za javnost Jan Wüntscher.

Najprej mislili, da ne gre za nič hujšega

Iz Klobučarjevega kluba so sporočili, da je operacija potekala brez zapletov in upajo, da bodo Jana lahko spet kmalu pozdravili na igrišču.  | Foto: Vid Ponikvar Iz Klobučarjevega kluba so sporočili, da je operacija potekala brez zapletov in upajo, da bodo Jana lahko spet kmalu pozdravili na igrišču. Foto: Vid Ponikvar

Sprva se je zdelo, da gre le za malce večjo buško, a ker se njegovo stanje ni izboljšalo, so poznejše podrobne preiskave pokazale, da gre celo za počeno lobanjo in operacija je bila neizbežna.

Zakaj je klub to informacijo z javnostjo delil šele zdaj? "Nismo si mislili, da je tako hudo. Sprva je kazalo, da gre le za malce večjo buško in podplutbo očesa, a ker se stanje ni izboljšalo, so nadaljnje preiskave pokazale, da gre za resnejšo poškodbo. V tem času smo dogodek prijavili tudi policiji, saj je bilo v napadu ogroženo igralčevo zdravje," je za omenjen portal še dodal klubski PR.

Ne spreglejte