Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 11. 2021,
23.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

pokal CEV Guaguas Las Palmas Calcit Volley

Sreda, 17. 11. 2021, 23.00

2 leti, 5 mesecev

pokal cev, 1. krog, povratna tekma

Španci niso dopustili preobrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley Guaguas Las Palmas pokal CEV | Kamničani so tudi na povratni tekmi priznali premoč španskim prvakom in ostali brez napredovanja. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničani so tudi na povratni tekmi priznali premoč španskim prvakom in ostali brez napredovanja.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarji Calcit Volleyja so v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV doma izgubili proti moštvu Guaguas Las Palmas z 1:3 (-24, 19, -21, -21). Tudi v prvi tekmi v Las Palmasu je bila s 3:0 (20, 22, 22) boljša španska ekipa, ki se je uvrstila v naslednji krog.

ACH Volley
Sportal Mariborčani sledijo stoodstotnemu ACH Volleyju, Calcit skočil na četrto mesto

Kamničani so prejšnjo sredo v Las Palmasu izgubili z 0:3 in že takrat je bilo, da bodo težko napredovali. Španci so se v domači dvorani pokazali kot odlična ekipa, v Kamniku so sicer imeli nekaj več težav, a vseeno iztržili ugoden izid, ki jih je popeljal med najboljših 32 moštev v tem tekmovanju.

Slovencem ni pomagalo, da se je v ekipo vrnil Mitja Gasparini, lahko pa jim je žal za prvi, zelo izenačen niz. Če bi ga dobili, bi se tekma lahko obrnila na drugo stran. V nadaljevanju so sicer izenačili na 1:1, nato, pa kot da bi jim v končnici tretjega niza zmanjkalo moči, dovolili, da tekmec povede z 2:1 in si že takrat zagotovi napredovanje. Gostitelji so bili v večini odbojkarskih elementov sicer boljši tekmec, a so naredili preveč lastnih napak.

Svoje priložnosti so imeli domači tudi v četrtem nizu, ko niso do konca izkoristili naleta, s katerim so prišli do izenačenja 20:20. V četrtem nizu, ki ni več imel pravega tekmovalnega pomena, so nato v obeh ekipah priložnost dobili nekateri igralci s klopi, a tudi ta niz so dobili gosti.

Fotogalerija s tekme (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 19

V kamniški ekipi je bil s 17 točkami najučinkovitejši Jan Klobučar, 13 jih je prispeval Gasparini. Pri gostih je 17 točk dosegel Yadrian Escobar, ki na prvi tekmi ni igral.

"V primerjavi s prvo tekmo smo ves čas nekako držali sprejem, tekma je bila ves čas dosti odprta, vendar smo jo izgubili na nekaj 'lahkih' žogah, ki so se dogajale že na začetku nizov. Takrat se morda igralcem ne zdi tako pomembno in je recimo namesto 4:2, 3:3, toda ko pride niz čez 20 in je tekmec na takšni ravni, se to vse kaznuje."

Lahke žoge smo izpustili iz rok in bili kaznovani

​​​​​​​"Danes smo imeli štiri, pet žog, ki bi jih morali spremeniti v naše točke in prepričan sem, da bi to prevesilo tehtnico. Vendar jih nismo, zato se je zgodilo, kar se je." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ​​​​​​​"Danes smo imeli štiri, pet žog, ki bi jih morali spremeniti v naše točke in prepričan sem, da bi to prevesilo tehtnico. Vendar jih nismo, zato se je zgodilo, kar se je." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Danes smo imeli štiri, pet žog, ki bi jih morali spremeniti v naše točke in prepričan sem, da bi to prevesilo tehtnico. Vendar jih nismo, zato se je zgodilo, kar se je. Nas pa niso z ničemer presenetili, čeprav je Hernandez igral sprejemalca, namesto njega pa na korektorju Escobar, na to smo bili pripravljeni. Escobar je bil danes razpoložen, bi pa lahko bilo tudi drugače. Tiste 'lahke' žoge smo izpustili iz rok in za to smo bili kaznovani." je dejal trener Kamničanov Matija Pleško.

"Nekako se vseeno vidi napredek v naši igri. Počasi se vračamo, tudi Mitja Gasparini je bil danes na igrišču, nismo ga videli od začetka sezone. Žal je konec evropske sezone, obetali smo si več, je pa res, da tudi sam nasprotnik ni bil najbolj primeren za stanje, v katerem smo, saj gre za zelo močno ekipo. Na povratni tekmi smo imeli svoje priložnosti, žal jih nismo izkoristili. Mislim pa, da smo na trenutke prikazali svojo najboljšo odbojko v letošnji sezoni, ampak v končnici se nam pojavljajo napake, ki so za nas usodne. Podobno je tudi v državnem prvenstvu. To bo potrebno popraviti," pa je o razlogih za slabše rezultate razpredal Klobučar.

Pokal CEV, 1. krog, povratna tekma

Sreda, 17. november

Calcit Volley : Guaguas Las Palmas* 1:3 (-24, 19, -21, -21)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Boris (Italija), Jovanović (Srbija).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 8, Purić, Kosmina , Gasparini 13, Klobučar 17, Siirilä 6, Brulec 1, Beravs 1, Plot (L), Mujanović 3, Pavlović 15. Trener: Matija Pleško.

Guaguas Las Palmas: Fernandez Rojas (L), Magnani Hage 7, Escobar Silva 17, Cezar 3, Delgado Escribano (L), Bertassoni, Martin, Almansa 2, Rodriguez Dosal 5, Hernandez Cardonell 9, Ruiz 13, Knigge 3. Trener: Sergio Miguel Camarero.

*ekipa je napredovala

CALCIT KAMNIK VIETOS NEUCHATEL UC
Sportal Slovenske prvakinje po hudem boju ugnale švicarske, Španke premočne za Mariborčanke
Calcit Volley
Sportal Kamničanke v pričakovanju Švicark, težko "povratno" delo za Kamničane
 
Ne spreglejte