Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
19.56

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Alberto Giuliani Chaumont ACH Volley Matija Pleško liga prvakov Alen Šket Tine Urnaut

Sreda, 27. 2. 2019, 19.56

5 let, 1 mesec

Liga prvakov, 6. krog

ACH-jevci so se od lige prvakov poslovili s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
ACH Volley Panvita Pomgrad | ACH-jevci so z 1:3 priznali premoč francoskemu Chaumontu. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

ACH-jevci so z 1:3 priznali premoč francoskemu Chaumontu.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so na zadnji tekmi lige prvakov v tej sezoni z 1:3 izgubili s francoskim Chaumontom. Oranžni zmaji so tako na šestih tekmah ostali brez zmage v elitni druščini, osvojili so dve točki.

ACH Volley Panvita Pomgrad
Sportal Ljubljančani ostali brez zmage v ligi prvakov

Ljubljančani že pred srečanjem s francosko ekipo niso imeli več možnosti za preboj iz skupine, zadnje minimalne teoretične so zapravili pred dvema tednoma na domači tekmi s Friedrichshafnom, ki so jo izgubili z 2:3.

Francoski nasprotniki so na prvem medsebojnem dvoboju v ligi prvakov januarja doma zmagali s 3:1, takšen je bil rezultat tudi v Ljubljani, kjer so gostje povedli, ACH je nato izenačil, a tretji in četrti niz je nato spet zanesljivo pripadel Francozom, ki so vknjižili četrto zmago v tekmovanju.

Kaj so povedali po tekmi?

"Odločilen je bil tretji niz. Zlomilo se je na servis drugega podajalca francoske ekipe in tu bi mi morali pobegniti v nizu, ostali pa smo zadaj." | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida "Odločilen je bil tretji niz. Zlomilo se je na servis drugega podajalca francoske ekipe in tu bi mi morali pobegniti v nizu, ostali pa smo zadaj." Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Matija Pleško, trener ACH Volleyja: "Odločilen je bil tretji niz. Zlomilo se je na servis drugega podajalca francoske ekipe in tu bi mi morali pobegniti v nizu, ostali pa smo zadaj. To je vplivalo na igralce, imeli so nekaj divjih obramb in to nam je vzelo zanos, mi pa smo padli v črno luknjo. Osebno sem od sezone pričakoval več. Zdaj nas je udarila realnost. Ne bomo se skrivali, imeli smo možnosti, vse je bilo na nas, a smo spet počepnili. Morda je preveč na ramenih mladih in tistih, ki so vlečni konji v klubu ... Želja je bila prisotna, tu ni dvoma, realnost pa je, da nimamo zmage in le dve točki na računu."

Jan Pokeršnik, igralec ACH Volleyja: "Uvod tekme ni bil takšen, kakršnega smo želeli. Vesel sem, da smo vsaj v drugem nizu pokazali dobro igro, potem je spet sledil razpad sistema. Roko na srce pa so bili Francozi danes boljši tekmec. Razpadli smo kot ekipa, ko nam gre, smo vsi zadovoljni, ko pa so težki trenutek, pa damo glavo dol in gledamo, kaj je kdo naredil narobe. Želeli smo si nek napredek, da bi bili vsaj blizu izhoda iz skupine, a ni bilo blizu."

Alen Šket in novopečeni slovenski selektor Alberto Giuliani sta s Halkbankom v Kazanu izgubila brez dobljenega niza, Tine Urnaut pa je z Modeno s 3:0 odpravil češke prvake.

Liga prvakov, 6. krog

Ne spreglejte