Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
24. 6. 2016,
11.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Jani Kovačič Andrea Giani odbojka svetovna liga

Petek, 24. 6. 2016, 11.04

6 let, 6 mesecev

Pred tekmo s  Katarjem

Četrta tekma, četrta zmaga?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes v Solunu na tekmi proti Katarju lovila še četrto zaporedno zmago v svoji krstni sezoni v svetovni ligi.

Katar že v Stožicah pokazal, da ga ne gre podcenjevati

Čeprav naši odbojkarji, poleg Grkov, ki zaradi boljše razlike med dobljenimi in izgubljenimi nizi zasedajo prvo mesto v razvrstitvi, veljajo za favorite, v našem taboru na ta način nočejo razmišljati. Cilji so sicer jasni, vendar se v slovenski izbrani vrsti vsi zavedajo, da kljub trem zmagam ni še nič odločenega.

"Že na prvo tekmo s Katarjem se bomo morali zelo dobro pripraviti in za zdaj razmišljamo le o tem srečanju. Kaj se bo dogajalo v nadaljevanju, v tem trenutku ni pomembno. Zavedamo se, da nas čakajo težke tekme. Vsekakor si želimo treh zmag tudi tukaj, v Solunu, in uvrstitve na zaključni turnir v Nemčiji. To je naš cilj in naredili bomo vse, da ga izpolnimo," je zbranim novinarjem dejal Jani Kovačič.

Pred 22 leti v Grčiji stopil na svetovni vrh

Enako odločen je bil na današnji tiskovni konferenci tudi slovenski selektor Andrea Giani, ki se je v dvorano Alexandrion Sports Palace v Solunu vrnil po 22 letih. Leta 1994 je namreč v Grčiji z izbrano vrsto Italije osvojil svoj drugi naslov svetovnih prvakov.

Andrea Giani je leta 1994 v Grčiji z italijansko izbrano vrsto osvojil svoj drugi naslov svetovnih prvakov. | Foto: Andrea Giani je leta 1994 v Grčiji z italijansko izbrano vrsto osvojil svoj drugi naslov svetovnih prvakov.

"Zame osebno je zagotovo nekaj posebnega, da sem se vrnil sem v Solun. Spomini na svetovno prvenstvo so lepi, a tokrat sem tu izključno kot selektor Slovenije. Letos prvič nastopamo v svetovni ligi in za nas je to nova, drugačna izkušnja. Igramo proti boljšim ekipam, a imamo kljub temu le en cilj. Želimo zmagati. Za nas bo verjetno najtežja zadnja tekma proti Grčiji, a o njej bomo razmišljali pozneje. Zdaj je v naših mislih le Katar," ne prehiteva dogodkov italijanski strokovnjak.

Tekma med Slovenijo in Katarjem se bo začela ob 17. uri.

Ne spreglejte