Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2022,
14.20

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

Natisni članek

Odbojkarska liga prvakov ACH Volley

Torek, 15. 11. 2022, 14.20

1 leto, 5 mesecev

ACH Volley v sredo v ligi prvakov gostijo Düren

Kapetana način poraza v Perugii prizadel, zdaj jih čaka tekma resnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

ACH Volley Perugia liga prvakov | Odbojkarji ACH Volleyja bodo v sredo odigrali prvo domačo tekmo v ligi prvakov. Gostili bodo Düren. | Foto CEV

Odbojkarji ACH Volleyja bodo v sredo odigrali prvo domačo tekmo v ligi prvakov. Gostili bodo Düren.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja bodo v sredo odigrali prvo domačo tekmo v ligi prvakov. Po bolečem porazu proti prvemu favoritu Perugii v Tivoliju pričakujejo nemški Powervolleys Düren, ekipo, s katero naj bi se za razliko od italijanske vsaj enakovredno kosali in s katero naj bi se potegovali za drugo mesto v skupini E oziroma napredovanje.

ACH Volley Perugia liga prvakov
Sportal ACH Volley brez možnosti pri Ropretovih: "Zgodilo se je ravno tisto, kar smo pričakovali"

"Način, kako smo izgubili v Perugii, nas je prizadel. Osebno še nisem videl tako dobrih servisov, kot so jih pokazali Italijani. Tudi mi trdo delamo, v dvorani praktično spimo, a smo bili precej slabši. A ni bilo drugega, kot da na ta poraz pozabimo. Vesel sem, da smo se ustrezno odzvali in v domačem prvenstvu na isti način kot Perugia nas premagali Panvito Pomgrad, zdaj pa nas v ligi prvakov čakata dve domači tekmi proti bolj enakovrednim tekmecem," je na novinarski konferenci pred dvobojem z nemškim moštvom dejal kapetan ekipe Nikola Gjorgiev, ki je že premlel, na kakšen način bi si lahko ACH Volley zagotovil drugo mesto in uvrstitev v izločilne boje lige.

"Razveselil sem se rezultata prve tekme Dürna, ki je premagal turški Ziraat Bank Ankaro, za katero sem prepričan, da bo v domači dvorani zmagovala. Tako menim, da bi s tremi zmagami lahko prišli do drugega mesta, za Perugio pa sem prepričan, da v skupini ne bo izgubila niti niza," meni makedonski korektor.

"Način, kako smo izgubili v Perugii, nas je prizadel." | Foto: Vid Ponikvar "Način, kako smo izgubili v Perugii, nas je prizadel." Foto: Vid Ponikvar

ACH Volley
Sportal ACH do zanesljive zmage na derbiju kroga, vroče v Črnučah

Gačiča zmaga Nemcev nad Turki do neke mere presenetila, a verjame, da so premagljivi

Slovenski prvaki so Düren dobro spoznali, menijo, da gre za odlično ekipo. "Seveda smo si pogledali posnetke njihove igre. Gre za zelo dobro ekipo, katere igra sloni na treh igralcih, nemškemu reprezentančnemu sprejemalcu Tobiasu Brandu, čilskemu korektorju Sebastianu Gevertu in organizatorju igre Tomasu Kocian-Falkenbachu. Imajo tudi visokega neugodnega srednjega blokerja Luuca Van der Enta, ki meri kar 210 centimetrov. V nemškem prvenstvu igrajo odlično, tudi njihova gladka zmaga proti Turkom me je do neke mere presenetila, a vseeno verjamem, da so premagljivi," je optimistično razpoložen trener ACH Volleyja Radovan Gačič, ki je optimističen tudi glede napredovanja v izločilne boje.

"V nemškem prvenstvu igrajo odlično, tudi njihova gladka zmaga proti Turkom me je do neke mere presenetila, a vseeno verjamem, da so premagljivi," o tekmecih pravi Radovan Gačič. | Foto: Vid Ponikvar "V nemškem prvenstvu igrajo odlično, tudi njihova gladka zmaga proti Turkom me je do neke mere presenetila, a vseeno verjamem, da so premagljivi," o tekmecih pravi Radovan Gačič. Foto: Vid Ponikvar "70-odstotno prepričan v nadaljevanje v ligi prvakov ali vsaj v nastop v četrtfinalu CEV"

"Sedemdesetodstotno sem prepričan, da si bomo zagotovili nadaljevanje v ligi prvakov ali vsaj nastop v četrtfinalu pokala Cev," je svoje prepričanje izrazil mariborski strateg, ki je imel v zadnjem času nekaj težav s poškodbami v ekipi, a bo lahko računal na vse igralce: "Filip Šestan je imel težave z ramo, a bo najbrž nared. Imamo še nekaj manjših poškodb, ki pa ne bi smele vplivati na moštvo. Veseli me, da je Alen Šket, ki je v preteklosti imel veliko težav s poškodbami, skoraj na pravi ravni, vseeno pa upam, da bo še kaj dodal. On je za nas izredno pomemben igralec."

ACH Volley bo letos vse tekme igral v Tivoliju, ki nudi boljše vzdušje kot večja stoženska dvorana. "Tri tisoč gledalcev, kot jih pričakujemo, je lepše videti v Tivoliju kot pa v Stožicah. Pa Stožice so tudi precej bolj zasedene," je dejal predsednik ACH Volleyja Rasto Oderlap.

Calcit Volley Tenerife
Sportal Kamničanke so bile na poti k pomembni zmagi, a po preobratu izgubile
Ne spreglejte