Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2022,
22.12

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Salonit Anhovo Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sreda, 23. 3. 2022, 22.12

2 leti, 1 mesec

1. DOL za moške, četrtfinale, prve tekme

Maribor in Salonit začela brez izgubljenega niza, Črnučani namučili Calcit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
OK Merkur Maribor Lokomotiv Novosibirsk liga prvakov | Branilci naslova iz Maribora so četrtfinale odprli z zmago s 3:0. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Branilci naslova iz Maribora so četrtfinale odprli z zmago s 3:0.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Potem ko so v torek odbojkarji ACH Volley Ljubljana četrtfinale začeli z zmago s 3:0 nad Sij Metal Fužinar, sta danes brez izgubljenega niza četrtfinale odprla tudi Salonit Anhovo in branilec naslova Maribor. Prvi se za polfinale meri s Panvito, drugi s Triglavom. Več dela so imeli Kamničani, ki so s 3:1 strli odpor Črnuč. Sip Šempeter se bo v polfinalu ta konec tedna meril z Novo KBM Branikom, GEN-I Volley pa s Calcitom.

Branilci naslova, odbojkarji Merkur Maribora, s Kranjčani niso imeli nikakršnih težav, nekoliko bolj izenačen je bil le drugi niz.

Najbolj izenačeno tekmo so pričakovali v Kanalu, kjer je Panvita računala, da bi po zmagi v Murski Soboti v zadnjem krogu rednega dela še drugič zapovrstjo ugnala Salonit. Toda na tekmi se je izkazalo, da pravih možnosti ni imela. Primorci so zanesljivo dobili prvi niz, nekaj več težav imeli v drugem, v katerem je bilo v končnici še 21:21, toda nato so domači dobili štiri zaporedne točke in povedli z 2:0. Praktično ves čas so nadzorovali tudi potek tretjega niza, tako da so gladko prišli do zmage.

Bolj prepričljivi od tekmecev so bili v napadu, s katerim se je izkazal predvsem Matic Vrtovec, ki je bil s 17 točkami najučinkovitejši igralec tekme. Veljko Boharev je štiri od svojih sedmih točk dosegel z blokom.

Bolj izenačeno od napovedi pa je bilo v Kamniku, kjer so Črnuče dobro namučile favoriziran Calcit. Dobile so prvi niz, po drugem, v katerem so bile nemočne, je bilo sicer videti, da reči prihajajo na svoje mesto, a se gosti niso predali, bili so povsem enakovreden tekmec. V tretjem nizu so nadoknadili zaostanek petih točk (11:16), po zaostanku 22:24 izenačili, nato ubranili še pet zaključnih točk, blok Danila Pavlovića pa je vendarle pomenil vodstvo domačih z 2:1.

Podobno napet je bil tudi četrti niz. Črnučani so v njem vodili vse do konca, vendar ne več kot za tri točke, vodstvo 26:25 je bilo šele prvo kamniško v tem nizu, a so ga tudi hitro nadgradili, tekmo je končal Diko Purić.

Gosti so bili odlični v bloku, s tem elementom so dosegli 11 točk, kar sedem Črtomir Bošnjak, ki je bil s 23 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme. Pri gostiteljih so jih Mitja Gasparini, Tommy Siirilä in Pavlović dosegli 18, nekdanji reprezentančni korektor tri z asi, Finec pa sedem z bloki

V dvorani Tivoli sta se na prvem četrtfinalnem dvoboju pomerila  ACH Volley Ljubljana in ekipa Fužinar Sij Metal Ravne. Gostje, ki so včeraj po pravi drami slavili proti ekipi Krke in si zagotovili nastope v prvi odbojkarski ligi prihodnjo sezono, danes niso bili kos razpoloženim večkratnim državnim prvakom iz Ljubljane, ki so bili prepričljivo boljši z rezultatom 3:0.

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi tekmi prepričljivo slavili.  | Foto: Alen Hadžić Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi tekmi prepričljivo slavili. Foto: Alen Hadžić

Odbojkarji Fužinarja so si v ponedeljek z zmago proti Krki zagotovili prvoligaški status za novo sezono, že dan pozneje pa so morali gostovati proti trenutno najboljši ekipi v državi. Tako emocionalno prazni so se zavedali, da resnejšega odpora ne morejo pokazati, zato le 33 osvojenih točk niti ni nepričakovanih.

Že prvi niz je pokazal, da se Korošci ne morejo resneje upirati. Ljubljančani so tekmo odprli z vodstvom 10:3, nato pa tekmecem dopustili le še šest točk.

Še najbolj je bil izenačen začetek tretjega niza, ko so se gosti dobro držali do izida 8:7, nato pa so oranžni zmaji spet prestavili v višjo prestavo in tekmeca povsem nadigrali.

1. DOL za moške, četrtfinale, prve tekme
              

Sreda, 23. marec
Salonit Anhovo
: Panvita Pomgrad          3:0 (20, 21, 22) /1:0/
Vrtovec 17, Radosavljević 12; McConnell 13, Radović 12

Merkur Maribor : Triglav                  3:0 (13, 21, 11) /1:0/
Gergye 15, Donik 12;  Nanut 9, Zupan 6

Calcit Volley : Črnuče                    3:1 (-20, 15, 29, 25) /1:0/
Gasparini, Siirilä in Pavlović vsi po 18, Klobučar 12; Bošnjak 23, Sešek 17

Torek, 22. marec
ACH Volley Ljubljana : Sij Metal Fužinar 3:0 (9, 14, 12) /1:0/
Mašulović 17, Gjorgiev 13; Mori, Lednik Vučetić 3

odbojka žoga
Sportal Znan še zadnji četrtfinalist
Sportal Triglav v četrtfinalu, Krka in Fužinar v tretjo tekmo
 
Ne spreglejte