Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2023,
21.31

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

OK Črnuče OK Merkur Maribor Salonit Anhovo ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 28. 1. 2023, 21.31

1 leto, 2 meseca

1. DOL za moške, 16. krog

Odbojkarji ACH Volleyja se niso pustili presenetiti, Panvita izgubila tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov | ACH Volley ostaja neporažen. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley ostaja neporažen.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V uvodni tekmi 16. kroga državnega prvenstva za moške je Triglav s 3:2 premagal Panvito, ki je tretje mesto predala Mariborčanom. Ti so s 3:0 premagali Črnuče. Fužinar je doma z 0:3 izgubil proti Kamničanom, vodilni ACH Volley pa tudi po gostovanju pri Salonitu, ki je v prejšnjem krogu presenetil Kamnik, ostaja neporažen.

Calcit Volley
Sportal Salonit presenetil Kamničane
Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank
Sportal ACH Volleyju ni uspel veliki met

Mariborčani z zadnjeuvrščenimi Črnučami niso imeli težav, kar velja tudi za ACH Volley na gostovanju pri Salonitu in Calcit Volley na gostovanju pri Fužinarju Siju Metalu.

Prekmurci so v Kranju dobili izenačen prvi niz, nato tudi drugega, v tretjem še vodili z 8:5 in 10:9, nato pa je prišlo do preobrata. Kranjčani so zaigrali bolj zanesljivo, dobili sedem zaporednih točk, kar jim je dalo upanje, da še ni vsega konec. Prednost v tretjem nizu so brez težav zadržali, dokaj gladko dobili tudi četrti niz in si priborili "tie break". Večji del odločilnega niza so nato vodili gosti, toda po zaostanku 8:10 je nekaj dobrih servisov pokazal Adi Adžović, ki je svojo ekipo popeljal v vodstvo, tega pa ni več izpustila iz rok.

Domači so dosegli 18 blok točk, v tem elementu se je izkazal predvsem Uroš Tučen, ki jih je prispeval šest, temu je dodal še tri ase. Najučinkovitejša igralca v zmagovalni ekipi sta bila Đorđe Jovovič z 21 in Miha Mali z 20 točkami. Pri gostih je Petar Jurić dosegel 26, Jakob Rojnik 19 točk, Žan Bedrač je v statistiko vpisal sedem blokov.

Mariborčani so na tretjem mestu prehiteli Panvito. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani so na tretjem mestu prehiteli Panvito. Foto: Grega Valančič/Sportida

Mariborčani že nekaj časa dokazujejo, da so ujeli in so tudi proti Črnučanom vpisali pričakovane točke. "V zadnjem času imamo naporen ritem tekem in vsa potovanja ponavadi pustijo posledice. Danes je bilo najbolj pomembno, da smo se dobro ogreli za tekmo, da ne bi prišlo do kakšnih poškodb. Nato pa smo dobro vstopili v tekmo in na koncu zasluženo zmagali," je po tekmi dejal Rok Bračko, s 13 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

ACH je v preteklosti v Kanalu že imel težave, a letos je kakovostna razlika med tekmecema prevelika, da bi se lahko Salonit resno upiral prvakom. Ti so z zanesljivo igro v napadu prišli do zanesljive zmage, zanesljivo je na Ravnah zmagal tudi Calcit.

1. DOL za moške, 16. krog

Lestvica:

Preberite še:

 

Andrea Giani, Modena
Sportal V Ljubljano spet prihaja Andrea Giani
Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal Merkur Maribor gladko boljši od Avstrijcev
Ne spreglejte