Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2022,
20.54

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

OK Merkur Maribor Salonit Anhovo Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sobota, 10. 12. 2022, 20.54

1 leto, 4 mesece

1. DOL za moške, 11. krog

Kamničanom dramatičen derbi v Mariboru, ACH Volley oddal niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank | Odbojkarji ACH Volleyja so prišli do enajste zmage v sezoni. | Foto Grega Valančič/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so prišli do enajste zmage v sezoni.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Enajsti krog državnega odbojkarskega prvenstva za moške se je začel že v petek. Neporaženi prvak ACH Volley je doma s 3:1 v nizih prišel do zmage nad kranjskim Triglavom in skupno enajstega uspeha v tej sezoni. Derbi kroga so v soboto gostili Mariborčani, ki so morali po petih nizih priznati premoč Calcit Volleyju, s tem porazom pa so Štajerci končali niz štirih zaporednih zmag. Odbojkarji tretje Panvite, ki jim gre odlično, so za osmo zmage sezone ugnali Salonit, spopad začelja pa je v Črnučah pripadel Fužinarju.

Calcit Volley
Sportal V Kamniku je bilo zelo vroče

Kamniški in mariborski odbojkarji so se v letošnji sezoni pomerili že dvakrat, obakrat je bilo 3:1 za Calcit Volley. Prvič v četrtem krogu državnega prvenstva v Kamniku in drugič pred dobrimi štirinajstimi dnevi v ljubljanskem Tivoliju na drugem turnirju srednjeevropske lige. Slovenski podprvaki so do zmage nad Mariborčani prišli še tretjič zaporedoma, tokrat najtežje do zdaj, saj so njihov odpor strli šele v petem nizu.

Kamničani so ugnali Mariborčane. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so ugnali Mariborčane. Foto: Klemen Brumec

ACH Volley z nekaj težavami

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi letošnji medsebojni tekmi oktobra v Kranju prišli do zmage šele po zaostanku 0:2 in preobratu. Že takrat je trener Radovan Gačič želel odpočiti nekatere igralce, to je poskušal tudi tokrat, spet pa je to prineslo nekaj težav. Na samem začetku ni kazalo na to. Ljubljančani so prišli do zanesljivega vodstva, a so jih tekmeci lovili, pred končnico je bilo tako na semaforju 20:18. Toda niz so domači končali s petimi zaporednimi točkami in videti je bilo, da računajo na gladko zmago.

Toda nato so popustili. Triglav je v drugem nizu prišel do vodstva 11:6, vodil nato tudi 21:15. Po zamenjavi sprejemalcev (Mateja Kök in Klemen Šen sta zamenjala Črtomirja Bošnjaka in Alena Šketa) so domači na koncu spet uprizorili juriš, izenačili na 23:23, po napakah Vuka Todorovića in Nikole Gjorgieva pa je niz vendarle pripadel Gorenjcem. To je prvake streznilo, v tretjem nizu so tekmeca nadigrali, na začetku četrtega niza z vodstvom tekmeca 0:3 in 1:4 sicer spet dobili opozorilo, do konca pa vendarle suvereno opravili svoje delo.

1. DOL za moške, 11. krog

Lestvica:

Preberite še:

Nova KBM Branik
Sportal Prvakinje brez težav do nove zmage, Mariborčankam derbi kroga
Ne spreglejte