Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 12. 2023,
22.10

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Krka Hiša na kolesih Triglav Panvita Pomgrad Alpacem Kanal ACH Volley OK Merkur Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 2. 12. 2023, 22.10

4 mesece, 3 tedne

1. DOL za moške, 11. krog

Kamničanom derbi kroga v Mariboru, ACH Volley zanesljiv pri Fužinarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Lazaro Brunet, Calcit Volley | Vodilni Kamničani gostujejo pri tretjih Mariborčanih. | Foto Klemen Brumec

Vodilni Kamničani gostujejo pri tretjih Mariborčanih.

Foto: Klemen Brumec

Enajsti krog državnega prvenstva se je začel v Kranju, kjer so Triglavani po tie-braku premagali Novomeščane. Pomgrad, ki se je sredi tedna poslovil od Evrope, je gostil Alpacem Kanal, ki je v prejšnjem krogu prišel do prve zmage, tokrat pa zmagal še drugič. Branilci naslova, trenutno drugi ACH Volley, je vlogo favorita upravičil pri Fužinarju, Calcit Volley pa je na večernem derbiju kroga s 3:0 zmagal v Mariboru.

Panvita Pomgrad
Sportal Prekmurci niso znali zadržati prednosti, tudi Kamničani se (po novem porazu) poslavljajo

Enajsti krog ni prinesel nobenih sprememb na vrhu, je pa prinesel spremembo na dnu. Alpacem Kanal je s 3:1 ugnal Panvito Pomgrad in se z drugo zaporedno zmago znebil zadnjega mesta. To je prepustil Krki, ki je sicer prav tako zmagala v Kranju, na gostovanju pri Hiši na kolesih Triglavu, a ni osvojila polnega izkupička, saj je zmagala le s 3:2.

Mariborčani proti Calcitu niso bili prepoznavni in so precej olajšali delo Kamničanom. V veliki meri je k temu pripomoglo, da je ne stoodstotno pripravljeni Rok Bračko igral na mestu libera, s tem je bil oslabljen tako mariborski sprejem, servis kot blok. Gosti so to znali izkoristiti in prav vse nize gladko dobiti, čeprav se jim je že v prvem nizu poškodoval Črtomir Bošnjak.

"Bojim se, da smo za daljše obdobje izgubili Bošnjaka, kar ni dobro, dobro pa je, da smo tekmo zanesljivo dobili in mislim, da nam je Varšava prišla prav, ker smo bili več časa skupaj. Tekmo v Mariboru smo odigrali zbrano, kolektivno, je pa res, da Mariborčani niso bili tisti, kot jih poznamo, manjkalo jim je borbenosti, slabši so bili tudi v vseh elementih igre. Ampak dobro, to ni naša težava, za nas je pomembno, da smo odigrali dobro tekmo. Čeprav si vsi zaslužijo pohvale, je tokrat svojo nalogo odlično opravil Brunet, ki je bil odličen na diagonali, spet pa je svojo priložnost izkoristil Vinkovič," je po tekmi povedal trener Calcita Mladen Kašić.

ACH Volley je zanesljivo premagal Fužinarja. | Foto: Aleš Oblak ACH Volley je zanesljivo premagal Fužinarja. Foto: Aleš Oblak

Nobenih težav na Ravnah ni imel ACH Volley. Tudi branilci naslova so zanesljivo dobili vse nize, s servisi so delali velike probleme Korošcem, ki pa s svojimi začetnimi udarci niso bili nevarni. Ljubljančani so v statistiko vpisali 11 asov in 9 blokov, štiri bloke je dosegel Jan Pokeršnik, ki je bil z 12 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

Alpacem Kanal je dobil drugo tekmo zapovrstjo. V Murski soboti je ugnal utrujene igralce Panvite Pomgrad, ki so med tednom igrali evropsko tekmo. Za zmago jim je bila dovolj zanesljiva igra v napadu, v katerem se je izkazal predvsem Matic Vrtovec, ki je dosegel 22 točk, pri tem pa dosegel tudi da asa in tri bloke.

Kanalci so tako na lestvici prehiteli predzadnjo Krko, ki je po velikem preobratu, zaostajala je z 0:2, zmagala v Kranju. Tekma je bila zelo izenačena, Novomeščani, pri katerih je Miha Bregar dosegel 25, Martin Kosmina 21, Uroš Erpič pa štiri bloke, pa so do zmage prišli predvsem zaradi nekoliko bolj zbrane igre v dolgih končnicah četrtega ter petega niza.

1. DOL, moški, 11. krog

Sobota, 2. december

Lestvica:

Preberite še:

Panvita Pomgrad
Sportal ACH brez oddanega niza, prva zmaga Kanalcev
Calcit Volley - Potsdam
Sportal Kamničanke streljaj od velike zmage
Ne spreglejte