Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 10. 2021,
22.24

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

ACH Volley OK Merkur Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 2. 10. 2021, 22.24

2 leti, 6 mesecev

1. DOL, MOŠKI, 1. KROG

Državni prvaki sezono odprli z zmago pri pokalnih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley OK Merkur Maribor | Odbojkarji kluba Merkur Maribor, ki so ostali brez kar nekaj pomembnih členov, so sezono odprli pri pokalnem zmagovalcu Calcit Volleyju. | Foto Klemen Brumec

Odbojkarji kluba Merkur Maribor, ki so ostali brez kar nekaj pomembnih členov, so sezono odprli pri pokalnem zmagovalcu Calcit Volleyju.

Foto: Klemen Brumec

Po koncu reprezentančne sezone v odbojki so se začeli klubski boji. Naslov državnega odbojkarskega prvaka branijo člani OK Merkur Maribor, ki so v zadnjem finalu končali vladavino ACH Volleyja. Mariborčani so se za začetek oglasili pri pokalnem zmagovalcu Calcit Volleyju in ga premagali s 3:1. ACH je domačo sezono začel na gostovanju pri Panviti Pomgrad z zanesljivo zmago.

 
OK Merkur Maribor ACH Volley 5. tekma finala DP 2020/21 Sebastijan Škorc
Sportal Maribor najbolj pogreša Možiča, ACH obljublja maščevanje, Calcit cilja najvišje

Že uvodni krog 1. DOL za moške je postregel z odlično predstavo Kamničanov in Mariborčanov. V odličnem vzdušju je na veselje domačih gledalcev razburljiv prvi niz pripadel Kamničanom s 34:32. To pa je prebudilo letos oslabljene Štajerce (moštvo sta zapustila Rok Možič in Alen Šket), ki so zanesljivo dobili drugi niz na 18.

Tudi tretji niz so bolje začeli gostje, povedli s 16:12, a nato dovolili Calcitu, da se vrne v dvoboj. Več zbranosti pa so v zaključku vseeno prikazali državni prvaki in prišli do vodstva z 2:1 v nizih (26:24). Četrti niz se je ves čas nagibal na stran Štajercev, ki so vodili že za pet točk (12:7). Toda trdoživi domačini se niso dali in nekajkrat vrnili na vsega točko (15:16). S štirimi zaporednimi točkami so prvaki prišli do velike prednosti, nato pa zapravili kar štiri zaključne žoge, preden so zapečatili zmago.

Pri domačih sta izstopala Jan Klobučar z 22 in Danilo Pavlović z 21 točkami, pri gostih pa se lahko z najboljšim izkupičkom kroga pohvali Ahmed Ihbajri. Libijec je bil nerešljiva uganka za domačine, dosegel pa je kar 29 točk.

ACH brez izgubljenega niza do zmage pri Panviti

Ljubljanska zasedba ACH Volleyja je upravičila vlogo favorita in slavila v Murski Soboti s 3:0. Domači so se dobro upirali gostom iz prestolnice, v prvem nizu dosegli celo 26 točk, kar pa je bilo premalo za vodstvo. Varovanci Mladena Kašića so nato zaigrali malce bolje, a vseeno tesno dobili tudi drugi niz proti žilavim domačinom. V tretjem je nato igra stekla in prve tri točke so bile pričakovano na njihovem kontu.

Pri gostih so si večino točk razdelili Alen Šket, Severni Makedonec Nikola Gjorgiev (oba 12 točk), Srb Nemanja Mašulović in Jan Pokeršnik (oba 11), medtem ko je pri domačih izstopal Kanadčan Connor McConnell s 16.

Člani ACH Volleyja so pri Panviti upravičili vlogo favoritov. | Foto: ACH Volley Člani ACH Volleyja so pri Panviti upravičili vlogo favoritov. Foto: ACH Volley

Črnučani slavili pri Triglavu, salonit pri Krki

Tudi drugo moštvo iz Ljubljane, Črnuče, je zabeležilo gostujočo zmago s 3:0 v nizih proti Hiši na kolesih Triglav. Varovanci Jurija Žavbija sicer niso posebej prevladovali v večini prvin odbojkarske igre, jeziček na tehtnici pa sta bili predvsem obramba in blok. S to prvino so gostje dosegli kar 13 točk, medtem ko domači zgolj tri. Domačim ni pomagalo 18 točk Maja Nanuta, ki je edini presegel dvomestno število točk pri Kranjčanih, prav tako 18 točk pa je pri gostih dosegel Črtomir Bošnjak, a je imel nekoliko več pomoči soigralcev.

Do zmage je v gosteh prišel tudi Salonit iz Anhovega. Potem ko so varovanci Radeta Dačoviča dobili prva dva niza, so se domačini iz Novega mesta vrnili, dobili tretji niz. Vse to pa je bilo premalo za nadaljevanje preobrata, saj so gosti v četrtem nizu hitro napravili razliko in zanesljivo slavili s 25:16. Najbolj učinkovit je bil pri Krki Žiga Čopi (14 točk), za Salonit pa sta 16 oziroma 15 točk prispevala Matic Vrtovec in Srećko Ristić.

Naslednji krog bo na sporedu prihodnjo soboto. Tekme bodo ACH Volley - Calcit Kamnik, Merkur Maribor - Hiša na kolesih Triglav, Salonit Anhovo - Črnuče in Krka - Panvita Pomgrad.

1. DOL za moške, 1. krog:

Sobota, 2. oktober

Panvita Pomgrad : ACH Volley           0:3 (-26, -22, -16)
McConnell 16, Vinkovič 10; Šket in Gjorgiev po 12, Mašulović in Pokeršnik po 11

Hiša na kolesih Triglav : Črnuče       0:3 (-20, -22, -21)
Nanut 18, Bregant 8; Bošnjak 18, Sešek 10, Mejal 8.

Krka : Salonit Anhovo                  1:3 (-22, -21, 23, -16)
Čopi 14, Pulko 11, Peterlin 10; Vrtovec 16, Radosavljević in Ristić po 15, Boharev 13

Calcit Volley : Merkur Maribor         1:3 (32, -18, -24, 23)
Klobučar 22, D. Pavlović 21; Ihbajri 29, Kovačević 15, Kržič 9,

Calcit Volley Krim
Sportal Branilke naslova sezono edine začele brez izgubljenega niza
Calcit Volley Nova KBM Branik
Sportal Kamniška ekipa narejena "po šolsko", Mariborčanke upajo, da bo bolje kot lani
 
Ne spreglejte