Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 3. 2021,
13.19

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Natisni članek

Jose Mourinho Manchester United Roma Granada Villarreal Slavia Praga Ajax Arsenal Tottenham Dinamo Zagreb Liga Europa

Petek, 19. 3. 2021, 13.19

3 leta, 1 mesec

Žreb, četrtfinale lige Europa

Stojanović želi po Tottenhamu izločiti še Villarreal, Mourinho se je opravičil za sramoto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84
Petar Stojanović | Petar Stojanović se bo z Dinamom v četrtfinalu pomeril z rumeno podmornico iz Španije. | Foto Sportal

Petar Stojanović se bo z Dinamom v četrtfinalu pomeril z rumeno podmornico iz Španije.

Foto: Sportal

Po žrebu četrtfinalnih parov lige prvakov so v Nyonu zaplesale še kroglice četrtfinalistov lige Europa. Med njimi je tudi hrvaški prvak Dinamo Zagreb, ki je v četrtek s pomočjo Petra Stojanovića, edinega slovenskega nogometaša, ki se še poteguje za evropsko lovoriko, poskrbel za senzacijo in izločil zvezdniški Tottenham. V četrtfinalu bo imel Ljubljančan opravka z Villarrealom. Manchester United odhaja v Španijo, Arsenal bo gostil češko Slavio, Ajax pa v spopadu evropskih velikanov Romo.

Bayern
Sportal Žreb je določil: Ronaldo in Messi bosta s kavča spremljala ...

Pari četrtfinala lige Europa:

Granada (Špa) - Manchester United (Ang)
Arsenal (Ang) - Slavia Praga (Češ)
Ajax Amsterdam (Niz) - Roma (Ita)
Dinamo Zagreb (Hrv) - Villarreal (Špa)

V polfinalu se bodo pomerili:
Granada (Špa)/Manchester United (Ang) - Ajax Amsterdam (Niz)/Roma (Ita)
Dinamo Zagreb (Hrv)/Villarreal (Špa) - Arsenal (Ang)/Slavia Praga (Češ)

Med najboljših osem so se v evropski ligi, drugorazrednem evropskem tekmovanju, ki poteka v medijski senci lige prvakov, po abecednem vrstnem redu uvrstili Ajax, Arsenal, Dinamo Zagreb, Granada, Manchester United, Roma, Slavia Praga in Villarreal. Naslov prinaša ogromno nagrado, sodelovanje v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2021/22, za lovoriko pa se potegujejo še kandidati iz šestih različnih držav.

Po dva četrtfinalista imata najmočnejši ligi na svetu, španska la liga (Granada in Villarrreal) ter angleški premier league (Arsenal in Manchester United). Otočani so načrtovali, da bodo v četrtfinalu računali na tri orožja, a je Tottenham po zmagi z 2:0 v Londonu nepričakovano stopil na mino v Zagrebu.

Mourinhu se maje stolček

Hrvaški prvak Dinamo ga je po nepozabni predstavi trikratnega strelca Mislava Oršića, ki bo 24. marca s hrvaško reprezentanco gostoval v Stožicah, premagal v četrtek s 3:0, s tem pa je portugalski strateg Jose Mourinho doživel nov hud udarec. Ne gre mu najbolje v angleškem prvenstvu, zdaj pa se mu je izjalovil še načrt, da bi osvojil evropsko lovoriko.

Po tekmi se je opravičil navijačem Tottenhama za nepričakovano sramoto, nato pa navdušil z gesto, ko je vstopil v slačilnico Dinama ter od srca čestital in zaploskal presrečnim izbrancem Damirja Krznarja, še do pred kratkim pomočnika Zorana Mamića, ki ga čaka zaporna kazen in je pred dnevi zapustil Dinamo. Navdušeni nogometaši Dinama so vrnili čestitke in zaploskali trenerju Tottenhama.

Mislav Oršić
Sportal Velika senzacija s slovenskim pridihom: debakel Mourinha v Zagrebu!

Hrvaški prvak je tudi s pomočjo Petra Stojanovića, slovenski reprezentant je odigral pol ure, poskrbel, da se slovitemu trenerju maje stolček. Pred Portugalcem so hudi časi, glavno besedo o njegovi usodi ima predsednik Tottenhama Daniel Levy. Poleg Dinama se je med najboljših osem izmed klubov, ki prihajajo iz "manjših" lig, prebil tudi češki velikan Slavia. Pražani so v osmini finala prekrižali načrte vodilnemu škotskemu klubu Glasgow Rangers.

Praška Slavia je v osmini finala zavila v črno Ibrox Park in se uvrstila med osem najboljših.  | Foto: Reuters Praška Slavia je v osmini finala zavila v črno Ibrox Park in se uvrstila med osem najboljših. Foto: Reuters

Italijanske barve brani Roma, nizozemske pa Ajax, ki je podobno kot Manchester United jeseni nastopal v skupinskem delu lige prvakov, zdaj pa je od naslova lige Europa oddaljen le še tri korake.

Prvi četrtfinalni dvoboji bodo 8. aprila, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 26. maja v Gdansku.

Ne spreglejte