Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
16.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 16.50

5 let, 10 mesecev

Žreb 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov

Marko Nikolić korak bližje Olimpiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

1

NK Olimpija Trening Nogometaši | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski nogometni prvak Olimpija bo v torek izvedel, kdo bo njegov prvi evropski tekmec v sezoni 2018/19. Evropska nogometna zveza (Uefa) je razdelila kandidate v tri skupine. Ljubljančani, ki zaradi skromnega evropskega koeficienta uspešnosti niso nosilci, se bodo tako pomerili proti prvakom Cipra, Azerbajdžana, Moldavije, Walesa oziroma Madžarske, ki jo vodi nekdanji strateg zmajev Marko Nikolić.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je Olimpijo uvrstila v prvo skupino, kjer je ena izmed petih nenosilcev. Njeni možni tekmeci prihajajo iz Cipra (Apoel Nikozija), Azerbajdžana (Qarabag), Moldavije (Šerif Tiraspol), Walesa (The New Saints) in Madžarske (Videoton). Med kandidati je torej kar nekaj ekip, ki so vajene igrati v skupinskih delih evropskih tekmovanj.

NK Olimpija Trening Nogometaši
Sportal Koga je novi trener Olimpije videl na delu, koga pa zamudil? #video

Qarabag jo je "zagodel" Janu Oblaku

Qarabag je v prejšnji sezoni dvakrat remiziral proti Atleticu. | Foto: Reuters Qarabag je v prejšnji sezoni dvakrat remiziral proti Atleticu. Foto: Reuters Apoel in Qarabag sta v prejšnji sezoni podobno kot Maribor igrala v skupinskem delu lige prvakov. Ciprčani so jo skoraj zagodli Borussii Dortmund, prvaki iz bogatega Azerbajdžana pa so dvakrat remizirali proti Oblakovemu Atleticu in mu preprečili napredovanje v osmini finala. S tem so ga ''usmerili'' v evropsko ligo in mu posredno pomagali, da je sezono končal kot zmagovalec evropske lige.

Med kandidati najmanj strahospoštovanja vliva The New Saints. Prihaja iz skromne valižanske lige, v prejšnji sezoni pa je že imel opravke s Slovenci, saj se je v kvalifikacijah za ligo prvakov pomeril s Kekovo Rijeko. Izbranci nekdanjega slovenskega selektorja so ga zlahka izločili (5:1 in 2:0), pri tem pa jim je pomagal tudi Matic Črnic.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović ostaja športni direktor, predsednik NK Maribor mu ni zameril prav nič

Stolica pozna in spoštuje Nikolića

Marko Nikolić je zapustil Olimpijo po nekajmesečnem obdobju, v katerem ni doživel niti enega poraza. | Foto: Vid Ponikvar Marko Nikolić je zapustil Olimpijo po nekajmesečnem obdobju, v katerem ni doživel niti enega poraza. Foto: Vid Ponikvar Ko je pred dnevi vroči stolček Olimpije prevzel Ilija Stolica, je mladi Srb priznal, da se je o Olimpiji pogovarjal tudi z nekdanjim strategom zmajev Markom Nikolićem. Z njim je sodeloval pri beograjskem Partizanu, večkrat pa sta si stala nasproti v srbskem prvenstvu.

Zdaj bi se lahko Nikolić, ki je Olimpijo zapustil v šampionski sezoni 2015/16, ko je moral položaj zapustiti zaradi nespametne opazke, namenjene temnopoltemu napadalcu Blessingu Elekeju, pomeril proti Stolici še v Evropi.

Možnosti, da se v torek srečata kroglici slovenskega in madžarskega prvaka, kar bi poskrbelo za sosedski dvoboj, so 20-odstotne. Za Videoton igra tudi nesojeni nogometaš Olimpije Danko Lazović. Nekdanji srbski reprezentant je predlani zaman čakal na ureditev registracije, po koncu sezone pa zapustil Ljubljano.

Igor Bišćan
Sportal Bišćan odprl dušo in okrcal Mandarića
Prve tekme 1. kroga bodo odigrane 10. in 11. julija, povratne pa teden dni pozneje. Ples kroglic se bo na sedežu Uefe v Nyonu začel ob 12. uri.

Kako je Uefa pred žrebom razdelila skupine:

Skupina 1:
Nosilci: APOEL (Cip), Qarabag (Aze), Šerif (Mol), The New Saints (Wal), Videoton (Mad)
Nenosilci: Olimpija (Slo), Shkendija 91 (Mak), Dudelange (Luk), Süduva (Lit), Torpedo Kutaisi (Gru)

Skupina 2:
Nosilci: Ludogorec Razgrad (Bol), Lega Varšava (Pol), Malmö (Šve), Rosenborg (Nor), HJK Helsinki (Fin)
Nenosilci: Vikingur (Fer), Crusaders (Sir), Cork City (Irs), Valur Reykjavik (Isl)

Skupina 3:
Nosilci: Celtic (Ško), Astana (Kaz), Crvena zvezda (Srb), Hapoel Beer-Sheva (Izr), Kukes (Alb), Zrinjski (BiH)
Nenosilci: Spartak Trnava (Slk), Valletta (Mal), Alaškert (Arm), Sutjeska (ČG), Spartaks Jurmala (Lat), Flora Tallinn (Est).

Ne spreglejte