Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 3. 2015,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Zahović Luka Zahović NK Maribor NK Maribor Primož Gliha

Sreda, 25. 3. 2015, 13.23

8 let

Zlatko in Luka Zahović sta si oddahnila

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović si je oddahnil. Njegov sin Luka se je s priprav mlade izbrane vrste vrnil s poškodbo stopala, a so pregledi v Mariboru razkrili, da ni nič hujšega.

Mladi napadalec Maribora Luka Zahović je pred dnevi izbral Slovenijo, sprejel vpoklic selektorja mlade reprezentance in načrtoval, da se bo v četrtek v Kopru pomeril z ukrajinskimi sovrstniki, nato pa mu jo je zagodlo zdravje. Ob koncu ponedeljkovega treninga je začutil bolečino v stopalu, opravil nekaj pregledov v bolnišnici v Izoli in dan pozneje zapustil reprezentančne priprave.

"Z Luko kaže na srečo zelo dobro. Nič ni počenega. Poškodovano ima le tkivo v stopalu, ne pa tudi kosti, tako da že lahko obremenjuje nogo. V preteklosti je že imel zlomljeno kost v stopalu, a zdravniki v Izoli verjetno tega niso vedeli. Če bo v prihodnjih dneh stoodstoten, bo lahko v ponedeljek na razpolago reprezentanci," je prepričan Zlatko Zahović, ki je za najnovejšo zdravstveno stanje sina izvedel uro pred našim klicem.

Kot oče je po svoje žalosten, ker v četrtek ne bo mogel spremljati sina na njegovi krstni tekmi v dresu mlade izbrane vrste. "Škoda. To je velika stvar. Imel je veliko željo, da nastopi za mlado reprezentanco, zdaj pa bomo videli. Če bo po dveh dneh že pripravljen, bi se lahko vrnil v izbrano vrsto in kandidiral za ponedeljkovo tekmo," je z zadovoljnim glasom dejal športni direktor Maribora. Zdravstveno stanje njegovega sina je veliko boljše, kot je kazalo po zadnjem pregledu v bolnišnici v Izoli, končno besedo o tem, ali bi se lahko vrnil v reprezentanco, pa bo imel selektor.

To, da je selektor Gliha, je ogromno pomagalo

Starejši Zahović, še vedno najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov, je jeseni, ko je dilema, za katero reprezentanco bo igral njegov sin Luka (pred 19 leti se je rodil na Portugalskem in ima dvojno državljanstvo), dvigovala največ prahu, samozavestno dejal, da pride igranje za Slovenijo v poštev le, če ga selektor Srečko Katanec vpokliče med člane.

Takrat je odklanjal možnost, da bi se najprej preizkusil med vrstniki v mladi reprezentanci. Razpletlo se je tako, da se njegova "grožnja" ni uresničila. Luka je izbral Slovenijo in se poln motivacije pridružil pripravam mlade reprezentance. Del odgovora na to, zakaj je njegov oče čez noč spremenil mnenje, je tudi v zaupanju in dobrem prijateljstvu s selektorjem mlade reprezentance.

Mlade slovenske upe vodi Primož Gliha, njegov nekdanji reprezentančni soigralec, ki je pred meseci z Luko opravil korekten pogovor in ga prepričal, da mu igranje za mlado reprezentanco ne bi škodilo. "To, da je selektor Gliha, je ogromno pomagalo. Lahko rečem, da je bilo kar odločilnega pomena. Preden se je pogovoril z Luko, sva se nekajkrat slišala, a sem mu rekel, da se nimam namena vmešavati, saj bosta zgodbo nadaljevala le onadva," je pojasnil ponosni oče drugega najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije.

Lahko bi tudi ''preskočil'' mlado izbrano vrsto

Zlatko ostaja prepričan, da bi lahko Luka dočakal povabilo v člansko reprezentance brez vmesne postaje pri mladi izbrani vrsti. "V Nemčiji, na Portugalskem ali pa na Norveškem je to mogoče, pri nas pa se poudarja, da je za razvoj najboljše nastopati tudi v mladi reprezentanci. Potem pa pišemo o zgodbah mladih slovenskih igralcev, ki jim uspe," vztraja pri svojem, da bi lahko mladi napadalec vijolic preskočil mlado izbrano vrsto, kot v zadnjem času uspeva še enemu najstniškemu dragulju NK Maribor Petru Stojanoviću.

Ne spreglejte