Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 1. 2018,
12.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid španski pokal

Četrtek, 25. 1. 2018, 12.00

6 let, 2 meseca

Trener madridskega Reala po nepričakovanem neuspehu

Zidane potožil: To je moj najtežji večer

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Real Leganes Pokal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pokalna tekmovanja so znana po tem, da so na njih pogosta presenečenja. Za največjega v tem letu so poskrbeli nogometaši Leganesa. V sredo so na povratni četrtfinalni tekmi sredi Madrida z 2:1 šokirali zvezdniško zasedbo Reala, nadoknadili zaostanek s prve tekme (0:1) in poskrbeli za največji klubski uspeh. Trener belih baletnikov Zinedine Zidane je razočarano priznal, da je to njegov najhujši večer, odkar sedi na madridski klopi.

Kaj se dogaja z madridskim Realom? Ekipa, ki je lani osvojila skoraj vse, kar se se je osvojiti dalo, saj se ji je od lovorik izmaknil le španski pokal, je v zadnjih tednih skrajno nepredvidljiva. Ko je po visoki zmagi nad Deportivom (7:1) že kazalo, da se predstave španskih, evropskih in svetovnih prvakov vračajo v stare tirnice, so varovanci Zinedina Zidana znova razočarali navijače.

Prevzel je odgovornost za šokanten izpad

Kapetan Sergio Ramos kar ni mogel verjeti, kaj se dogaja Realu. | Foto: Reuters Kapetan Sergio Ramos kar ni mogel verjeti, kaj se dogaja Realu. Foto: Reuters V sredo so na povratni tekmi četrtfinala španskega pokala branili prednost z 1:0 proti povprečnemu prvoligašu Leganesu. Francoski trener se je odločil, da bo za na videz nezahteven dvoboj spočil Cristiana Ronalda in Garetha Bala. Prepričan je bil, da bodo beli baletniki tudi brez Portugalca in Valižana še enkrat vzeli mero Leganesu, a je bil to račun brez krčmarja. Klub, ki prihaja iz predmestja Madrida, je zmagal z 2:1 in Realu prizadejal bolečo klofuto.

"Nismo naredili tistega, kar smo želeli. Rezultat je logična posledica tega. To je neuspeh, od katerega ne bežim. Prevzemam odgovornost zanj. Zelo sem razočaran. To je moj najtežji večer. Sploh ne razumem, kako se je lahko to zgodilo," je po senzacionalnem izpadu iz pokala priznal Zidane. Trenerju Reala, ki je bele baletnike v dobrih dveh letih popeljal kar do osmih lovorik, se močno maje stolček.

Bo Real odpustil Zidana?

  • Da.
    79,98 %
    767 glasov
  • Ne.
    20,02 %
    192 glasov
Oddanih 959 glasov

Še malo, pa bo na drugi strani stal PSG

V soboto ga čaka nov zahteven izpit: gostovanje pri Valencii v španskem prvenstvu. | Foto: Reuters V soboto ga čaka nov zahteven izpit: gostovanje pri Valencii v španskem prvenstvu. Foto: Reuters Madridčani so v prvenstvu od vodilne Barcelone (s tekmo manj) oddaljeni kar 19 točk. Tako bodo edino možnost, da sezono končajo vsaj z eno lovoriko, lovili v ligi prvakov. Žreb jim je v osmini finala namenil najtežjega tekmeca, francoski PSG, ki na krilih Neymarja in Edinsona Cavanija polni mreže nasprotnikov kot za stavo.

"Ne vem, ali je to najbolj skromna sezona v zgodovini Reala. To me ne zanima. Moram ostati pozitiven. Opravičujemo se navijačem. Moramo dvigniti glavo, saj nas že v soboto čaka nova tekma (gostovanje pri Valencii v španskem prvenstvu, op. p.), 14. februarja pa se nadaljuje liga prvakov," je opozoril na prvo srečanje osmine finala lige prvakov, kjer bo Real gostil PSG ravno na dan, ki bo Slovenijo zaznamoval z veliko stavko.

Tega ne obžaluje

Takrat bo Zidane računal na najmočnejšo postavo. Proti Leganesu v ekipo ni uvrstil Ronalda in Bala. "Tega ne obžalujem. Na papirju smo sestavili dovolj konkurenčno ekipo. Nisem jezen na igralce, ki so se trudili, ampak nase," je trener Reala povedal po enem najbolj bolečih porazov v trenerski karieri. Prepričan je, da ga lahko iz krize potegne le dobro delo.

Leganes je z uvrstitvijo v polfinale španskega pokala dosegel največji uspeh v zgodovini kluba. V najvišjem španskem razredu nastopa šele drugo sezono zapored. | Foto: Reuters Leganes je z uvrstitvijo v polfinale španskega pokala dosegel največji uspeh v zgodovini kluba. V najvišjem španskem razredu nastopa šele drugo sezono zapored. Foto: Reuters

V zimskem prestopnem roku noče okrepitev, lepše čase si trmasto skuša zagotoviti z obstoječim kadrom, a mu za zdaj ne gre vse po načrtih. Sezono bo tako nadaljeval z istimi igralci, ki lahko sezono 2017/18 z lovoriko oplemenitijo le še v ligi prvakov.

Ne spreglejte