Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2013,
0.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nik Omladič

Petek, 19. 7. 2013, 0.55

8 let

Zeba: To je bila psihološka zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije so proti Žilini v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa v Stožicah pokazali, da lahko igrajo precej bolje, kot so nakazovale prejšnje tekme. Poplačani niso bili le z zmago.

Marsikdo je bil skeptičen pred prvo evropsko tekmo Olimpije v novi sezoni. Razlogov je bilo kar nekaj, vendar le ena tekma je bila dovolj, da so nogometaši v zeleno-belih majicah marsikomu spremenili mnenje. Visoka zmaga (3 : 1) in dokaj spodbudna igra sta v tabor zmajev vnesli prepotrebno mero samozavesti in sproščenosti. Največ kritik po uvodnih tekmah z Mariborom in Rudarjem so bili deležni novinci. Predvsem najbolj izkušena tujca Davor Bagarić in največja okrepitev Zajko Zeba. Po tekmi je strateg Andrej Razdrh povedal, da je verjel v igralce, ki so na tej tekmi pokazali karakter. Zeba je bil sploh v prvem polčasu nezaustavljiv za obrambo Žiline, prispeval je tudi podaji za prva zadetka, ob tem pa si pripravil še nekaj priložnosti. "Upam, da bom še boljši. Težko je bilo dobiti to tekmo, predvsem s psihološkega vidika. Odigrali smo dobro, malce pa nas je zmedel rdeči karton. Kot vsi soigralci, sem se tudi jaz precej utrudil, saj sem nekaj časa igral v obrambi," je prve vtise po tekmi strnil v Sarajevu rojeni nogometaš.

Morda bi lahko Olimpija še lažje premagala Žilino, vsaj tako je mnenje trenerja Olimpije, če Antonio Delamea Mlinar ob koncu prvega polčasa ne bi prejel rdečega kartona. "Ni ga treba kriviti, upam, da se bo iz te poteze kaj naučil. Ni bilo potrebe, saj smo imeli prednost, ne vem pa natančno, kaj je bilo. Drugi polčas smo tako igrali tudi zanj in želim si, da bi tako nadaljevali. Mislim, da bomo še boljši," je dejal Olimpijin ideolog igre, ki se je poleti k Olimpiji podal iz Splita, del svoje kariere pa je bil tudi član Maribora. Pet tekem je odigral tudi za izbrano vrsto BiH-a. Tudi zato dodaten pritisk nanj nima posebnega vpliva in lahko z izkušnjami precej pomaga soigralcem. "Proti Rudarju smo na primer igrali dobro, vendar to je mlada ekipa, ki potrebuje podporo medijev, od navijačev pa jo že imamo. Jaz sem že vse doživel in take stvari me ne zmotijo," je dejal in dodal, da se pri Olimpiji počuti zelo dobro. "Vseskozi napredujem, treba je vedeti, da pred tem nisem igral tri mesece. Zdaj sem dobro pripravljen, za mano pa so tudi celotne priprave," je sklenil Zeba.

Omladič: Odličen rezultat

Zadovoljstva nad rezultatom ni skrival niti Nik Omladič. "To je za nas odličen rezultat, vendar nas ne sme zaslepiti. Na Slovaško gremo, kot da je rezultat 0 : 0. Žilina je zelo dobra, vendar premagljiva in ne sme nas biti strah," je povedal krilni vezist, ki upa, da bo Olimpija začela kazati prave obrise. "Na vsaki tekmi smo bili stoodstotni, vendar smo zdaj prebili led in upam, da bomo lažje delovali naprej," je povedal Omladič.

Ivelja zasluge pripisuje strokovnemu štabu

Med tistimi, ki so na tekmi največ pretekli, je bil nedvomno Djordje Ivelja, ki po daljši odsotnosti zaradi poškodbe očitno stopnjuje formo. "Bil sem zelo izmučen, ob tem pa mi je na koncu še uspelo doseči zadetek. Upam, da se bomo uvrstili v tretji krog. Mislim, da nas je strokovni štab dobro pripravil. Vendar tako je v nogometu, bo pa treba držati raven iz prvega polčasa," je dejal srbski vezist, ki je bil pozitivno presenečen tudi nad odzivom navijačev. Na tribunah štadiona v Stižicah se jih je zbralo vsaj kakšnih 1.500, kar ni bil pogost pojav na tekmah Olimpije v zadnjem času. "Presenečen sem nad takšnim številom in želim si, da bi jih bilo toliko tudi na prihodnjih tekmah," je dejal Ivelja.

Povratni obračun bo 25. julija v Žilini. Olimpija bo z nestrpnostjo spremljala tudi petkov žreb v Nyonu, ki bi ji utegnil prinesti naslednjega evropskega nasprotnika.

Ne spreglejte