Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
15. 8. 2015,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Gregor Bajde Marcos Tavares

Sobota, 15. 8. 2015, 15.48

8 let

Že od nekdaj je sanjal o derbiju

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zanimivo, v Mariboru pred nedeljskim derbijem z Olimpijo niso organizirali medijskega termina, zato smo se morali novinarji zadovoljiti s tem, kar so vijoličasti povedali po sredini zmagi proti Celju.

V sredo so Mariborčani v prvem polčasu igrali zelo slabo, a v drugem, ko je trener Ante Šimundža opravil dve menjavi, pokazali povsem drug obraz. Zaigrali so kot prerojeni, nizali priložnosti in prišli do zmage z 1:0, ki bi bila lahko ob nekoliko boljši učinkovitosti višja. Za preobrat sta poskrbela prav nogometaša, ki sta po tekmi tudi stopila pred novinarje.

"Bilo je malce čudno, a super. V nogometu je pač tako. Danes si tukaj, jutri si drugje," je povedal Gregor Bajde. Jasno, na kaj je ciljal. V sredo se je meril proti klubu, katerega barve je branil še pred kratkim, Celju. "Celjanom v nadaljevanju prvenstva želim vse najbolje. Mislim, da se bodo pobrali in ne bo težav," je še povedal 21-letni nogometaš, ki ga že v nedeljo čaka nov izziv.

Tri točke morajo ostati v Mariboru

Izkusil bo, kako je igrati na največjem slovenskem derbiju. Na tekmi med Mariborom in Olimpijo. Ta bo zdaj, ko sta ekipi tik pod vrhom in imata enako število točk, še toliko bolj zanimiv.

"Seveda sem si že od nekdaj želel, da bi doživel derbi in igral v njem, zdaj se mi bodo sanje uresničile. Vemo, da je to največji slovenski nogometni derbi. Komaj čakam, da se začne. Upam, da bom igral. Če bo le mogoče, že od prve minute. Naredili bomo vse, da zmagamo. Tri točke morajo ostati v Ljudskem vrtu," je napovedal nogometaš, ki pravi, da se je v Mariboru odlično znašel.

"Super je. Soigralci so me lepo sprejeli. Vsi v klubu skrbijo, da se počutim dobro. Brez njihove pomoči bi bilo težje. Nisem si mislil, da bo tako lepo," je povedal in nekaj besed namenil še mariborskemu občinstvu. "Čudovito je igrati pred takšnimi navijači. Tega nisem vajen. Vsekakor je lažje. Dajo ti motiv. Ko zaslišiš glas tribun, kar letiš po igrišču," je dodal mladenič, ki bo lahko letel tudi v nedeljo zvečer. Igranja pred tolikšnim številom navijačev, kot jih bo v Ljudskem vrtu tokrat, namreč še ni doživel.

Energijo iz drugega polčasa prenesti na derbi

Povsem drugače velja za Marcosa Tavaresa. Brazilec, ki je z novim golom poskrbel za zmago nad Celjem, jih je odigral že ogromno. Izkusil je vse. Zmage, poraze, remije. Zabil je tudi nekaj golov na derbijih. "Energijo, ki smo jo imeli v drugem polčasu tekme proti Celju, moramo prenesti tudi na derbi. Skupaj z navijači moramo ustvariti pogoje, v katerih bomo prišli do novih točk," je povedal kapetan, ki je proti Celju zabil že 140. gol v vijoličastem dresu in je z naskokom najboljši strelec v zgodovini kluba.

V zadnjem času je imel težave s poškodbo. Tudi zato ga ni bilo v prvi postavi na tekmi proti Celju, a na derbiju bo skorajda zagotovo igral od začetka. "Že zdaj sem bil pripravljen za 90 minut igre. Sem stoodstotno pripravljen in si želim igrati, a o tem bo odločal trener," pravi 31-letni nogometaš, ki je v Mariboru že od leta 2008. "Sem kapetan, ekipo bom vedno skušal voditi do zmage, a brez pomoči soigralcev ne morem nič. Uspe nam lahko samo skupaj z ekipo," je še povedal za konec.

Ne spreglejte