Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 8. 2014,
10.28

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dare Vršič superpokal ND Gorica NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 14. 8. 2014, 10.28

3 leta, 7 mesecev

Zakaj se je Dare Vršič veselil kot otrok?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sreda je Daretu Vršiču prinesla dragoceno izkušnjo, ki se je je izjemno razveselil. Osvojil je prvo superpokalno lovoriko v karieri, začinil pa jo je z dvema zadetkoma v mreži Gorice in še čim.

Čeprav je v karieri osvajal lovorike s petimi različnimi klubi (Celje, Žilina, Koper, Austria Dunaj in Maribor), je šele z vijolicami občutil, kako je osvojiti superpokal. "Vesel sem, da sem spet osvojil lovoriko, ki je v karieri še nisem imel. Odkar sem v Mariboru, redno zbiram lovorike," ni skrival veselja Dare Vršič, ki je v novogoriškem Športnem parku z dvema zadetkoma odločil srečanje v korist državnih prvakov, prste pa je imel vmes tudi pri drugih dveh golih. Na začetku sezone je naznanil, da bo prikazal še boljše igre, kot jih je v prejšnji sezoni, ko se je pridružil Mariboru v zimskem premoru. To je bilo tudi pričakovano, saj je pred tem na Dunaju pozabil na občutek, kako je igrati v rednem tekmovalnem ritmu, zdaj pa je opravil dolge in obsežne poletne priprave, ki so že obrodile sadove. Evropa bo v Ljudskem vrtu plenila pozornost vsaj do konca leta, 29-letni zvezni igralec iz Apač pa bo imel ogromno priložnosti, da pokaže svoje razkošno znanje.

Pri strelih z bele točke je dvakrat prevzel odgovornost. Soigralcev ni pustil na cedilu, ampak zatresel novogoriško mrežo. "Tudi gol z enajstmetrovke ti da ogromno samozavesti. Goli so tisto, kar nam igralcem na takšnih igralnih položajih daje lepoto nogometa, dodatno kakovost in še večjo samozavest. "O kazenskih strelih in odločitvah sodnika, ki so nekajkrat razburile nogometaše in navijače Gorice, ni želel govoriti. "Raje ne bi komentiral, niti nisem dobro videl vsega," je pojasnil nekdanji reprezentant, ki je v dresu Maribora osvojil drugo lovoriko.

O Celticu lahko pove kaj več šele v soboto

Ni želel govoriti niti o Celticu in Violah. Pa pojdimo lepo po vrsti. Mariborčane 20. in 26. avgusta čakata izjemno pomembna in atraktivna evropska dvoboja. Zmagovalec bo nagrajen z vstopom v ligo prvakov, klubski račun bo bogatejši za neverjetnih 8,6 milijona evrov. "O Celticu ne morem povedati nič, saj razmišljamo le o Celju. O Celticu lahko kaj več povem po sobotni tekmi," opozarja na dvoboj v knežjem mestu, kjer se je pred leti dokazoval na prvoligaških igriščih.

Najprej Celje, šele nato Celtic, torej. "Naše misli še niso pri Celticu, čeprav je to podzavestno težko skriti. Pred nami je Celje. Skušali ga bomo premagati, da ohranimo stoodstotni domači izkupiček in gremo nato v boj za ligo prvakov," je pojasnil junak superpokalnega srečanja, ki je minilo brez prisotnosti mariborskih navijačev.

Navijaška skupina Viole ni prišla v Novo Gorico. "Živimo v Sloveniji in ni lahko priti iz Maribora v Novo Gorico," je skomignil z rameni. Ko smo mu omenili bojkot, zaradi katerega mariborskih privržencev ni bilo v mesto vrtnic, je pojasnil, da tega raje ne bi komentiral, saj to ni zadeva igralcev. Kako pa je to vplivalo na nogometaše, ki so prejeli lovoriko v gledališkem vzdušju, brez bučne podpore? "Moramo biti profesionalci. Igramo v zelo organiziranem klubu in moramo ga spoštovati s svojimi odnosom na igrišču," je odvrnil nogometaš, ki prisega na številko 22.

"Vodstvo z 2:0 je problematičen rezultat''

S predstavo v Novi Gorici je bil zelo zadovoljen, nekaj kriznih trenutkov je opazil le v drugem polčasu, ko je za kratek čas pobudo prevzela Gorica in zasluženo zmanjšala zaostanek na 1:2.

Zakaj so Mariborčani v drugi polčas vstopili nekoliko bolj zadržano? "O tem smo se veliko pogovarjali. Vodstvo z 2:0 je problematičen rezultat. Misliš, da je tekme že konec, potem pa te en gol preseka in v glavi nisi pripravljen na kaj takega. Ravno to se je zgodilo nam. Na srečo smo se nato le zbrali in suvereno zmagali," je dejal dvakratni strelec, ki je na to, da bi lahko spremljali njegov večer, namignil že v 2. minuti, ko je s predložkom našel Damjana Vukliševića, temu pa ni bilo težko zadeti v polno. "Tudi igralci, ki niso standardni v enajsterici, dobivajo priložnosti in jih z veseljem izkoriščajo. To so storili tudi proti Gorici in zahvaljujem se jim, da smo skupaj osvojili drugo lovoriko za Maribor." Vesel je bil tudi za Nusmirja Fajića, ki je končno prekinil strelski post. V tej sezoni najvišja mariborska napadalca Fajić in Jean-Philippe Mendy še skoparita z zadetki.

Nusmir je v Novi Gorici le pozdravil prvega. "Oba sta dala vse od sebe, tako kot vsak drugi. Vesel sem, da je zabil vsaj Fajić, po drugi strani pa igramo za ekipo in ni nikakršnih težav, če zabijajo tudi branilci. Le da Maribor zmaguje." Takšen scenarij bi podpisal tudi za nadaljnje izzive. Zakaj ne že v sredo, ko bo v razprodanem Ljudskem vrtu gostoval Celtic?

Ne spreglejte