Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
20. 4. 2013,
9.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mate Eterović

Sobota, 20. 4. 2013, 9.12

7 let, 12 mesecev

Vroče bo: Dalmatinec v Stožicah pri Črnogorcu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V uvodnem srečanju 29. kroga se bosta pred kamerami Planet TV pomerila Olimpija in Rudar. To bo tudi obračun vodilnih strelcev, Nikole Nikezića in Mateja Eterovića. Mariborčani zvečer na Bonifiki.

Ljubljančani se po vnovičnem razočaranju v Kidričevu še vedno trdno oklepajo drugega mesta. Če pa bi si dovolili spodrsljaj tudi z Velenjčani, bi Domžalam ponudili možnost, da se ponovno vrnejo v igro za drugo mesto. Kaj več pa bo v domačem prvenstvu sila težko doseči, saj ima Maribor še vedno ogromnih 11 točk prednosti. V Stožicah se obeta zanimiva tekma. Bržkone v skladu z novodobno ljubljansko tradicijo ne gre pričakovati veliko gledalcev, si boste pa lahko obračun druge in šeste ekipe prvenstva ogledali v neposrednem prenosu na Planet TV. Nik Omladič in Damjan Trifković bosta gostila nekdanje soigralce iz prestolnice lignita, Nikola Nikezić, s 13 zadetki prvi strelec tekmovanja, pa bo v neposrednem obračunu najboljših strelcev pričakal Mateja Eterovića. Črnogorec je v Kidričevem pustil soigralce na cedilu in zapravil strel z bele točke, zdaj se jim bo želel odkupiti. Pri domačih bo manjkal kaznovani Aris Zarifović, še vedno ni nared obetavni napadalec Andraž Šporar, v ekipo pa se vrača ''motor'' Anej Lovrečič. ''Knapi'' so Olimpijo nazadnje na kolena spravili leta 2010, takrat je v Ljubljani, še na štadionu ŽAK, z dvema zadetkoma blestel Elvis Bratanović. Mladi reprezentant zaradi težav z zdravjem danes verjetno ne bo zaigral. Zdaj je prvi napadalec Rudarja Dalmatinec Eterović, ki se je po prihodu iz Murske Sobote izvrstno ujel z novo ekipo in dokazal, da gre za dokazanega strelca. Zaradi kazni bosta manjkala Senad Jahić in Christian Bubalović, tako da bo na preizkušnji obramba, se pa v Stožice v velenjskem dresu vračata nekdanja kapetana Olimpije, David Kašnik in Dalibor Radujko. Prednost za Javornikovo četo?

Po nenavadni sredi za slovenske klubske razmere, ko sta pokleknila tako Olimpija in Maribor, se vodilna kluba podajata na zahtevno sobotno preizkušnjo. Ljubljančani imajo na papirju lažje delo, vodilne ''vijolice'' pa čaka neugodno gostovanje na Primorskem. Milaničevi izbranci se bodo predstavili na Bonifiki, kjer je doma Luka Koper, četrtouvrščeno moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Po uvodni rezultatski krizi in kar nekaj zaporednih remijih, pa čeprav igra niti ni bila tako slaba, tako da je bilo vodstvo zadovoljstvo z delom Rodolfa Vanolija, je v Kopru posijalo sonce. Z zmagami, pa čeprav brez pomoči strogo kaznovanega kapetana Ivice Guberca, se je vrnil nasmeh na obraz, bolj sproščeno se izraža tudi o naskoku na tretje mesto, ki prinaša igranje v Evropi. Domžale (s tekmo manj) bežijo kanarčkom tri točke, zato si Koprčani drevi ne smejo privoščiti slabega rezultata. Prihaja pa v goste ekipa, ki je kredit neprepoznavne predstave in slabega ''večera'' zapravila v sredo v Celju. Zagotovo s številnimi članskimi reprezentanti ne bo še enkrat ponovila take igre, zato bodo morali Koprčani zaigrati najbolje kar znajo, če bodo želeli Mariborčanom, pri katerih je ogromno nekdanjih kanarčkov (eden izmed njih, poškodovani branilec Aleksander Rajčević, je pred kratkim klubsko zvestobo podaljšal do leta 2016), vzeti vse točke. V zadnjih nastopih so se razigrali nadarjeni najstniki, pa tudi dirigent Goran Galešić. Pri gostih bo ponovno manjkal Agim Ibraimi, brez katerega je slovenski prvak občutno manj nevaren, ne bo pa tudi razpoloženega strelca Nusmirja Fajića. Prevelik udarec za goste?

Ne spreglejte