Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 2. 2008,
20.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 15. 2. 2008, 20.05

6 let, 6 mesecev

Vrnitev Knavsa, prvenec Gobca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dolgem času je konec tedna v dresu Red Bull Salzburga zaigral nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Sandi Knavs. Sebastjan Gobec je zabil gol v Belgiji.

Španija Betis je pripravil presenečenje v prvi španski ligi in pred domačimi navijači premagal madridski Real z 2:1. Branko Ilič spet ni igral in si tekmo ogledal s klopi za rezervne igralce.

V drugi ligi je Alaves izgubil v gosteh pri Cadizu z 0:2. Dalibor Stevanovič spet ni igral in tudi po odhodu iz Reala Sociedada ne dobi prave priložnosti za igro. Domžalčan še vedno čaka na debi v dresu novega kluba.

Italija Samir Handanovič je branil 90 minut pri zmagi Udineseja v gosteh pri Reggini s 3:1.

V drugi ligi je Piacenza pred domačimi navijači remizirala s Trevisom z 0:0. Zlatko Dedič je tekmo začel v prvi enajsterici in bil na igrišču do 77. minute. V drugi ligi je v dresu Mantove naposled priložnost dočakal Jasmin Handanovič, ki je branil 90 minut pri gostujočem remiju proti Pisi z 1:1. Anej Lovrečič ni dobil priložnosti za igro pri zmagi Lecceja proti Avellinu z 2:0.

Francija Valter Birsa je sedel na klopi Sochauxa, ki je z 1:1 remiziral proti Caenu z 1:1, medtem ko Bojana Jokiča sploh ni bilo v kadru francoskega prvoligaša.

Anglija West Bromwich Albion je konec tedna igral v osmini finala pokala FA in navdušil. S 5:0 je zmagal v gosteh pri Coventryju. Boštjan Cesar in Robert Koren nista igrala.

Nemčija V prvi ligi je Bojan Prašnikar z Energie Cottbusom gostil Borussio Dortmund in izgubil z 0:2. Klemen Lavrič ni igral za Duisburg, ki je pred domačimi navijači klonil proti prvaku Stuttgartu z 2:3. Priložnosti za igro ni dobil niti Mišo Brečko, katerega HSV je v Hamburgu s 3:0 premagal Bochum.

Köln, ki naskakuje vrnitev v elitno nemško nogometno ligo, je v prvem krogu spomladanskega dela prvenstva izgubil v gosteh pri Alemannii Aachen z 2:3. V petek je spet gostoval, in sicer pri zadnjeuvrščeni Carl Zeiss Jeni. Navijači ''kozličkov'' so seveda pričakovali lahko zmago in sprva je kazalo, da se bodo njihove želje uresničile. Köln je po polčasu vodil z 1:0, v 47. minuti pa so domačini zaradi izključitve ostali z igralcem manj. Toda v 61. minuti je sledil šok za goste in izenačenje na 1:1. Ko je že kazalo, da bo Köln vnovič razočaral, je na sceno stopil Milivoje Novakovič in sprva zadel v 80., nato pa še v 90. minuti in postavil končni izid 3:1. Köln je z novimi tremi točkami spet pri vrhu prvenstvene razpredelnice, medtem ko je slovenski reprezentant zabil že 16. prvenstveni gol sezone in je najboljši strelec lige.

V petek sta igrala še dva 'slovenska' kluba. Wehen je pred domačimi navijači premagal Erzgebirge Aue s 3:0, Aleš Kokot pa je igral od 80. minute. Koblenz je doma remiziral proti St. Pauliju z 1:1. Matej Mavrič in Goran Šukalo nista igrala.

Avstrija Pri naših severnih sosedih je bil na sporedu prvi krog spomladanskega dela prvenstva. Dunajska Austria je remizirala z Altachom z 1:1. Pri Dunajčanih je Mile Ačimovič igral vso tekmo, medtem ko je Sašo Fornezzi sedel na klopi za rezerve. Red Bull Salzburg je premagal Mattersburg s 4:0, po letu in pol pa je v dresu avstrijskega prvaka zaigral tudi Sandi Knavs, ki je v igro vstopil v 75. minuti.

Belgija Gent je v prvi belgijski ligi premagal Cercle Brugge s 3:2. Marko Šuler je igral 90 minut, medtem ko je Zlatan Ljubijankič v igro prišel v 74. minuti. St. Truiden je izgubil z Denderjem z 1:2, čeprav je sprva kazalo drugače. Po golu Sebastjana Gobca, ki je zadel v 51. minuti, je namreč vodil z 1:0, a nato prejel dva gola in ostal praznih rok.

Nizozemska Tim Matavž ni sodeloval pri zmagi Groningena nad AZ Alkmaarjem z 2:1.

Grčija Mirnes Šišič zaradi rumenih kartonov ni sodeloval pri zmagi Olympiakosa nad Ergotelisom z 1:0.

Ne spreglejte