Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
16.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar NK Celje NK Krško NK Krka NK Koper NK Gorica NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 16.21

6 let, 7 mesecev

Prosti strel Hotića spomnil na največje mojstre nogometa (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

V 29. krogu ni manjkalo atraktivnih zadetkov. Izstopala sta natančna strela z razdalje Safeta Jahića in Dina Hotića, ki sta Rudarju in Krškemu zagotovila pomembne točke v boju za obstanek. Milivoje Novaković je dosegel prvenec v mariborskem dresu. 

Rudar : Gorica 1:0

Knapi so z evrogolom Senada Jahića odpravili Gorico in polepšali jubilej navijaški skupini Velenjski knapi, ki je praznovala 20-letnico. "Tekmo je odločil evrogol. Nismo si zaslužili poraza, a nogomet je pač tak, da se igra za gole," je po porazu vrtnic dejal trener Miran Srebrnič, domači strateg Jernej Javornik pa je po tretji zaporedni zmagi Rudarja povedal: "V tekmo nismo vstopili tako, kot sem pričakoval. Po 10–15 minutah smo postali nevarnejši in agresivnejši, posledica pa je bil prelep zadetek Jahića," je povedal.

Olimpija : Zavrč 1:1

V Stožicah sta srbska strokovnjaka Marko Nikolić in Slavko Matić zadržala neporaženost na tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Remi je težje sprejel trener Olimpije, saj je prednost pred Mariborom padla na dve točki. Gostitelji so izenačili v tretji minuti sodnikovega podaljška, pri obeh zadetkih pa je zadišalo po avtogolu.

Maribor : Domžale 2:1

Derbi kroga v Ljudskem vrtu je razveselil navijače Maribora. Vijolice so brez suspendiranega Agima Ibraimija ugnale Domžale z 2:1 in jim ušle na lestvici. Prvenca v vijoličastem dresu se je razveselil Milivoje Novaković, prvič je v polno zadel tudi brazilski branilec Rodolfo Defendi. "To je bila izredno težka tekma. Potrebovali smo te tri točke, osvojili pa smo jih z veliko boja in teka proti zelo dobrim Domžalam," je bil zadovoljen Darko Milanič.

Najmlajši trener v 1. SNL je opozoril na preveliko število napak, zaradi katerih tekmeci Domžal dobivajo priložnosti za dosego zadetka. "Morda je tukaj le nekaj resnice, a vznemirjen sem zato, ker igramo vlogo Božička in na tekmo vsakič prinašamo darila. Prvi gol smo podarili, drugega smo prejeli po kotu. To me moti, čeprav niti nismo odigrali slabo," je zaupal Luka Elsner.

Krka : Celje 1:1

V pomembnem obračunu za obstanek sta se Krka in Celje v Novem mestu razšla brez zmagovalca (1:1). Oba kluba sta na dvoboju predstavila novega trenerja. Miloš Kostić je po prvi točki, ki jo je osvojil kot trener Krke, povedal: "To je bila težka tekma, predvsem v psihološkem smislu, saj se borimo za malce boljše mesto na lestvici. Rezultat je glede na priložnosti pravičen."

Celjane je prvič v tej sezoni vodil Robert Pevnik: "Ko sem prišel v Celje, sem vedel, da imamo kakovostno ekipo. Odigrali smo zelo disciplinirano, si ustvarili veliko priložnosti, tako da bi morali zmagati. Nujno smo potrebovali pozitiven rezultat. Remi z 1:1 to je," je dejal stari znanec 1. SNL, ki na prihodnjih nastopih pričakuje niz pozitivnih rezultatov.

Luka Koper : Krško 0:1

Krško je v imenitni formi. Zmagali so že tretjič zapored in tokrat osvojili Bonifiko. Junak srečanja je postal Dino Hotić, ki se je izkazal z mojstrsko odmerjenim prostim strelom in odločil zmagovalca. "Vsaka zmaga je za nas pomembna. Borili se bomo do konca. Za zdaj nam gre. Dobro igramo in to se nam vrača s točkami," je dejal mladi reprezentant, ki v Krškem igra kot posojeni nogometaš Maribora.

"Krško je igralo tako, kot bi morali mi. Želeli so si zmago in dobili več dvobojev. Zahteval sem, da do konca ostanemo disciplinirani, a je bilo to premalo za današnjo tekmo," je potožil srbski trener Milan Obradović, ki je izgubil prvič, odkar je prvi trener kozličkov.

Ne spreglejte