Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
26. 7. 2016,
20.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,90

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Antoine Griezmann Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Neymar Luis Suarez Gareth Bale

Torek, 26. 7. 2016, 20.08

6 let, 6 mesecev

Vrednost Jana Oblaka je poskočila v nebo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,90

1

Po novi, pred kratkim osveženi vrednosti spletnega portala Transfermarkt, specializiranega za oceno tržne vrednosti nogometašev, je cena najboljšega slovenskega nogometaša Jana Oblaka poskočila v nebo.

Transfermarkt, ki ceno nogometašev določa na podlagi številnih dejavnikov, je sredi meseca Janu Oblaku po novem prisodil vrednost vrtoglavih 35 milijonov evrov, kar je seveda slovenski rekord. Že njegova prejšnja vrednost, februarja letos se je spremenila na 25 milijonov evrov, je bila rekordna (pred tem je najvišjo vrednost, 24 milijonov, dosegel Samir Handanović v dresu milanskega Interja), zdajšnja pa je poskrbela za nov mejnik.

Ker je Oblak star šele 23 let, lahko pričakujemo, da bo vrednost vratarja madridskega Atletica, s katerim je v prejšnji sezoni igral v finalu lige prvakov, v prihodnosti še poskočila. Skupaj z Belgijcem Thibautom Courtoisom (Chelsea) je na tretjem mestu med vratarji. Dražja sta le vratar Španije in Manchester Uniteda David de Gea (40 milijonov) ter po mnenju mnogih najboljši vratar na svetu, Nemec Manuel Neuer, ki brani barve münchenskega Bayerna in je vreden še pet milijonov več.

Najvišja je tržna vrednost Lionela Messija, ki znaša vrtoglavih 120 milijonov evrov. | Foto: Najvišja je tržna vrednost Lionela Messija, ki znaša vrtoglavih 120 milijonov evrov.

Najdražjih pet prihaja iz Barcelone in Reala

Med vsemi nogometaši na svetu je Oblak na visokem 47. mestu. Najvišja vrednost je pričakovano tista, ki jo dosega argentinski zvezdnik Barcelone Lionel Messi (120), na drugem mestu je Portugalec Cristiano Ronaldo iz madridskega Reala, ki je vreden deset milijonov evrov manj, na tretjem in četrtem sta še dva asa Barcelone, Brazilec Neymar (100) in Luis Suarez (90), prav toliko kot urugvajski napadalec je vreden tudi zvezdnik Reala, Valižan Gareth Bale.

Prvi med najdražjimi, ki ne prihaja iz vrst največjih španskih klubov, je prav soigralec Oblaka pri Atleticu, Francoz Antoine Griezmann. Najboljši strelec letošnjega evropskega prvenstva je vreden 80 milijonov evrov.

Najdražjih deset slovenskih nogometašev

Ime in priimek Klub Vrednost
Jan Oblak Atletico Madrid (Španija) 35.000.000 evrov
Samir Handanović Inter Milano (Italija) 15.000.000 evrov
Josip Iličić Fiorentina (Italija) 15.000.000 evrov
Kevin Kampl Bayer Leverkusen (Nemčija) 12.000.000 evrov
Robert Berić Saint Etienne (Francija) 4.500.000 evrov
Jasmin Kurtić Atalanta Bergamo (Italija) 4.000.000 evrov
Valter Birsa Chievo Verona (Italija) 3.500.000 evrov
Dominic Maroh Köln (Nemčija) 3.000.000 evrov
Vid Belec Carpi (Italija) 3.000.000 evrov
Rene Krhin Granada (Španija) 2.500.000 evrov

 

Ne spreglejte