Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 10. 2016,
14.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Raheem Sterling Andres Townsend Glen Johnson Michael Keane Slovaška slovenska nogometna reprezentanca Gareth Southgate Trije levi Anglija

Torek, 4. 10. 2016, 14.28

6 let, 6 mesecev

Anglija brez Sterlinga in Johnsona

Virus odpovedi napadel tudi angleški tabor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Raheem Sterling | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Angleška reprezentanca se pripravlja na kvalifikacijski tekmi za SP 2018 z Malto in Slovenijo. Začasni selektor Gareth Southgate je zaradi poškodb ostal brez Raheema Sterlinga in Glena Johnsona, na seznam pa uvrstil nova kandidata iz Crystal Palacea in Burnleyja.

Slovenska izbrana vrsta v kvalifikacijski tekmi s Slovaško in Anglijo vstopa brez dveh pomembnih igralcev. V zvezni vrsti bo manjkal Kevin Kampl, ki je odpovedal reprezentančno akcijo in ostal v Nemčiji, v napadu pa ne bo poškodovanega Roberta Berića.

Southgate namesto Johnsona vpoklical novinca

Glen Johnson (levo) ne bo kandidiral za tekmi z Malto in Slovenijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Glen Johnson (levo) ne bo kandidiral za tekmi z Malto in Slovenijo. Foto: Guliverimage/Getty Images Zdravstvene težave so poskrbele za številne spremembe tudi pri Slovakih, ki jih je po škandalu v Bratislavi predčasno zapustil tudi Vladimir Weiss, seznam poškodovanih igralcev pa je vedno bolj obsežen tudi v angleškem taboru.

Trije levi bodo 11. oktobra gostovali v Ljubljani, za gostovanje v Sloveniji (in domačo tekmo z Malto) pa ne bosta prišla v poštev Raheem Sterling in Glen Johnson. Zvezdnik Manchester Cityja se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi, v kateri so sinje modri ostali brez točk pri Tottenhamu, težave z zdravjem pa so s seznama odnesla tudi branilca Stoke Cityja.

Začasni selektor Gareth Southgate je v reprezentanco naknadno vpoklical 25-letnega zveznega igralca Tottenhama Andresa Townsenda in dve leti mlajšega branilca Burnleyja Michaela Keana, ki še ni debitiral v članskem državnem dresu. S Southgatom je sodeloval v mladi reprezentanci, v tej sezoni pa je nastopil za Burnley na vseh tekmah premier league.

Seznam angleške reprezentance za tekmi z Malto in Slovenijo:

Vratarji: Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino, Italija), Tom Heaton (Burnley)

Branilci: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Michael Keane (Burnley), Danny Rose (Tottenham), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham)

Zvezni igralci: Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Michail Antonio (West Ham), Jesse Lingard (Manchester United), Andros Townsend (Crystal Palace), Theo Walcott (Arsenal), Dele Alli (Tottenham)

Napadalci: Wayne Rooney (Manchester United), Marcus Rashford (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City).
Ne spreglejte