Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2013,
19.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Gorica NK Zavrč

Sobota, 5. 10. 2013, 19.51

7 let, 12 mesecev

Video: Gorica preprečila Zavrču skok na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Gorice so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč s 4:0 (3:0).

Nogometaši Zavrča bi se z zmago v Novi Gorici lahko začasno povzpeli na prvo mesto prvoligaške lestvice, saj bodo Mariborčani, ki imajo resda tekmo manj, svoj obračun, derbi proti Olimpiji, odigrali šele v nedeljo. A če so Zavrčani računali na tri točke, so delali račun brez Goričanov, ki so z učinkovito igro dodobra napolnili njihovo mrežo ter se tako sami povsem približali Mariborčanom. Zdaj imajo Goričani po šesti zmagi v sezoni le točko manj kot oba vodilna kluba.

Vratar gostov Gregor Fink je imel že od začetka več dela kot domači Alex Cordaz. Goričani so več napadali in imeli nekaj polpriložnosti, prvo pravo priložnost pa je v 21. minuti Massimo Coda že spremenil v zadetek. Pred gol je podal Alessandro Favalli, na pravem mestu pa je bil Coda. Sedem minut pozneje je bilo 2:0. Nikola Šafarič je s prekrškom v kazenskem prostoru zakrivil enajstmetrovko, z bele točke pa je bil natančen Gianvito Misuraca. A zadetkov v prvem delu še ni bilo konec; mrežo so zatresli tudi nogometaši Zavrča, vendar na svojo smolo kar lastno. Po kotu, ki ga je izvajal Aleksander Saša Živec, se je žoga v kazenskem prostoru od Dejana Kurbusa odbila za hrbet vratarja Zavrča za 3:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa.

V nadaljevanju so si lahko Goričani privoščili tudi nekoliko bolj sproščen ritem, vseeno pa so še zadevali. Za 4:0 v 61. minuti so bili tako spet natančni iz enajstmetrovke, ki jo je tokrat z igranjem z roko zakrivil Peter Murko, strelec pa je bil za povišanje vodstva Gianluca Lapadula. Zadovoljni z visokim vodstvom so Goričani popustili, do kakšne priložnosti več so tako prišli tudi gostje, česar pa niso izkoristili. Nekajkrat je poskušal Josip Fuček, vendar je domači vratar do konca ostal nepremagan.

Gorica bo v 14. krogu 19. oktobra gostovala v Velenju, Zavrč pa bo gostil Domžale.

Ne spreglejte