Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2011,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov Barcelona AC Milan Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 21. 11. 2011, 14.57

8 let

V Milano brez Inieste, Zlatan po maščevanje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na tekmi petega kroga nogometne lige prvakov bo Barcelona pri AC Milanu gostovala brez Affelaya, Adriana in Inieste. Ibrahimović bo prvič letos igral proti svojemu nekdanjemu klubu.

Barcelona, branilka naslova v ligi prvakov, bo v sredo v Milanu igrala brez treh nogometašev. Že dalj časa poškodovanemu Nizozemcu Ibrahimu Affelayu sta se na seznamu poškodovanih pridružila še španski vezist Andres Iniesta in brazilski branilec Adriano. Namesto Inieste bo na priložnost čakal Jonathan Dos Santos. Španski reprezentant si je poškodoval levo stegensko mišico na zadnji prvenstveni tekmi proti Zaragozi (4:0). Adriano se je poškodoval na zadnji reprezentančni akciji Brazilije in bo prav tako zaradi poškodbe mišice manjkal tri tedne. Affelay bo zaradi poškodovanih kolenskih vezi verjetno izpustil preostanek sezone.

Barcelona je pred tekmo v Milanu na vrhu lestvice skupine H, pred italijanskim predstavnikom pa ima dve točki prednosti. Prva tekma v katalonski prestolnici se je končala z rezultatom 2:2. Na San Siru bo imel še poseben motiv nekdanji nogometaš katalonskega ponosa, Zlatan Ibrahimović, ki se je od kluba pred 18 meseci poslovil v nenavadnih okoliščinah (sprla naj bi se s trenerjem Pepom Guardiolo). "Razočarali so me, a igranje proti njim zame ne bo osebno maščevanje," je dejal Ibrahimović, ki na prvi tekmi v Barceloni ni igral. "To bo čustvena, pomembna tekma, konec koncev pa povsem običajna."

Ko je zapustil Barcelono, je menil, da zapušča najboljše moštvo na svetu, a si je v Milanu hitro ustvaril drugačno mnenje: "Mislim, da je AC Milan največji klub, za katerega sem kdajkoli igral. Od prvega dne sem se tu počutil kot doma. Sprejeli so me z oprtimi rokami."

Ne spreglejte