Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 3. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,78

4

Natisni članek

Ranko Stojić Milan Mandarić Green Dragons NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter Prva liga Telekom Slovenije Kitajska naj gol Andraž Kirm Julius Wobay

Sreda, 1. 3. 2017, 13.00

6 let, 6 mesecev

Kakšna bo usoda Roka Kronavetra?

Mandarić našel rešitev: sestanek med Kronavetrom in navijači

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,78

4

Rok Kronaveter | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski reprezentant Rok Kronaveter ostaja nogometaš Olimpije. Lahko bi se še preselil v Skandinavijo, Ukrajino ali ZDA, a so možnosti po mnenju športnega direktorja Ranka Stojića majhne. Vodstvo Olimpije skuša najti rešitev, ki bi zadovoljila tako Mariborčana kot navijaško skupino Green Dragons.

Ko se je končal zimski prestopni rok tudi na Kitajskem, a so bili zadnji prestopi izpeljani brez omembe Roka Kronavetra, je postalo jasno, da bo 30-letni Štajerec (vsaj) do konca sezone ostal v Ljubljani in zastopal barve Olimpije. Čeprav si je prizadeval, da bi zapustil vrste slovenskega prvaka in se izognil novim stikom z navijaško skupino Green Dragons, ki mu je pred meseci brez ovinkarjenja sporočila, da ga ne želi več gledati v zmajevem gnezdu, se to ni uresničilo.

Kovčki, pripravljeni za odhod v tujino, so ostali v Ljubljani, Kronavetru pa ne preostane nič drugega, da si prizadeva najti rešitev, s katero ne bi pridobil le on, ampak tudi Olimpija.

Roka bi potrebovali kot igralca, a ...

Ranko Stojić si je prizadeval, da bi v zimskem prestopnem roku izpeljal prestop Roka Kronavetra, a se je visoka odškodnina, ki jo je Olimpija zahtevala za Mariborčana, očitno izkazala za prehud zalogaj. | Foto: Vid Ponikvar Ranko Stojić si je prizadeval, da bi v zimskem prestopnem roku izpeljal prestop Roka Kronavetra, a se je visoka odškodnina, ki jo je Olimpija zahtevala za Mariborčana, očitno izkazala za prehud zalogaj. Foto: Vid Ponikvar Obstajajo še možnosti, da bi se najboljši nogometaš in strelec Prve lige Telekom Slovenije v šampionski sezoni 2016/17 podal v Ukrajino, Skandinavijo in ZDA, a so tako majhne, da so že skoraj simbolične. Posel s kitajskimi snubci, ki so letos poskrbeli za revolucijo in na nogometni borzi z globokimi denarnicami opravili veliko odmevnih prestopov, je propadel.

"Bomo videli. Jutri se v Ljubljano s poslovnega obiska v tujini vrača predsednik Mandarić. Takrat bomo videli, kako in kaj v primeru Roka Kronavetra. Skušali bomo najti najboljšo rešitev. Ne skrivamo, da smo se znašli v občutljivi situaciji. Roka bi potrebovali kot igralca, a ne vemo, kaj je bolj pomembno. Klub ga zelo spoštuje. Vemo, kaj vse je naredil za klub. Po drugi strani pa imamo zelo dober odnos z navijači. Nočemo izgubiti njihove podpore, ki je pomembna za vsak klub. Verjamem, da bo predsednik našel pravo rešitev. On je mojster diplomacije," nam je zaupal športni direktor Olimpije Ranko Stojić.

Bi moral Rok Kronaveter igrati za Olimpijo?

  • Da.
    80,79 %
    799 glasov
  • Ne.
    19,21 %
    190 glasov
Oddanih 989 glasov

Mandarić kot mirovni posrednik in diplomat

Pred predsednikom Milanom Mandarićem je pomembna naloga, saj bo skušal organizirati pomiritveni sestanek med Kronavetrom in predstavniki navijačev.  | Foto: Vid Ponikvar Pred predsednikom Milanom Mandarićem je pomembna naloga, saj bo skušal organizirati pomiritveni sestanek med Kronavetrom in predstavniki navijačev. Foto: Vid Ponikvar Verjame v diplomatske vrline predsednika Milana Mandarića, ki si je v nogometnem svetu v zadnjih desetletjih pridobil ogromno izkušenj. Lahko bi mu prišle prav pri reševanju statusa Kronavetra, ki redno trenira z ekipo in še zdaleč ni pozabil igrati nogometa. Čeprav je bil v zadnjih tednih z mislimi pri iskanju novega tujega delodajalca, je po besedah Stojića zelo mogoč scenarij, da bi se spomladi vrnil v udarno enajsterico Olimpije in s klubom naskakoval ubranitev naslova.

Stojić veliko upov polaga v morebiten sestanek med Kronavetrom in predstavniki navijaške skupine Green Dragons, na katerem bi lahko pomembno vlogo odigral predsednik Mandarić. Bil bi mirovni posrednik in skušal poskrbeti, da obe strani malce popustita pri svojih stališčih. Največjo korist bi dobila Olimpija, saj bi postala zvezna vrsta zeleno-belih bogatejša za igralca, ki na igrišču, če le nima slabega dne, pogosto predstavlja dodatno vrednost.

Bo Štajerec našel skupni jezik z navijači, ki ga ne želijo več spremljati v zeleno-belem dresu? | Foto: Vid Ponikvar Bo Štajerec našel skupni jezik z navijači, ki ga ne želijo več spremljati v zeleno-belem dresu? Foto: Vid Ponikvar

"Bilo bi idealno, če bi obe strani malce popustili. Roka bi kot igralca močno potrebovali, zlasti njegove zadetke. V drugih delih organizacije moštva premoremo dovolj kakovosti, manjkajo pa nam zadetki zveznih igralcev. To bi bila ogromna pridobitev za ekipo. Seveda pa nočemo ostati tudi brez podpore navijačev, zato bomo skušali ubrati srednjo pot in najti uravnoteženo rešitev."

Če ne bo igral, bo izpadel iz reprezentance

Če Kronaveter ne bi igral za Olimpijo, bi verjetno ostal tudi brez vpoklica za slovensko izbrano vrsto, ki jo 26. marca čaka gostovanje na Škotskem. | Foto: Vid Ponikvar Če Kronaveter ne bi igral za Olimpijo, bi verjetno ostal tudi brez vpoklica za slovensko izbrano vrsto, ki jo 26. marca čaka gostovanje na Škotskem. Foto: Vid Ponikvar Na prvi marčevski dan je v zgodnjih dopoldanskih urah opravil sestanek s Kronavetrom. "Njegovo stališče je zelo fleksibilno. Najbolj mi je pomembno, da ostaja motiviran in pozitivne volje za iskanje rešitve. Želi igrati. Če ne bo, bo težko prejel vpoklic v izbrano vrsto. Tudi o tem sva se pogovarjavala," je zaupal prvi kadrovik Olimpije, ki je v zimskem prestopnem roku močno premešal kadrovske karte.

Zaveda se, da bo selektor Srečko Katanec čez nekaj tednov delil vpoklice za kvalifikacijsko tekmo s Škotsko. Želi si, da bi bilo na seznamu prisotno čim več nogometašev Olimpije. Kronaveter, ki je jeseni dosegel zmagoviti zadetek na zelo pomembni tekmi s Slovaško (1:0), bi lahko prejel povabilo le v primeru redne tekmovalne forme. Če bo ostalo pri tem, da le trenira, za nastope pa ne kandidira, bo izgubil stik z reprezentanco.

Nogometni ples Prve lige Telekom Slovenije se je nadaljeval prejšnji konec tedna. V soboto sta se v razprodanem Ljudskem vrtu pomerila večna tekmeca Maribor in Olimpija. To je bil dvoboj jesenskih prvakov in branilcev naslova, zmagovalca pa je določil zadetek Luke Zahovića (1:0).

Mali mojster Zahović raztreščil Olimpijo
Alexander Cretu o derbiju v Mariboru
Odmevi iz tabora Maribora
Odmevi iz tabora Olimpije
Kaj sta povedala trenerja Milanič in Elsner?
Video vrhunci tekem 22. kroga

Zato si vodstvo kluba prizadeva, da bi do pomiritvenega sestanka med Kronavetrom in navijači Olimpije prišlo čim prej. Morda že konec tedna, ko čaka zmaje prva letošnja prvenstvena tekma v Stožicah. V Ljubljano prihaja velenjski Rudar, zadnji klub, za katerega je v 1. SNL igral Kronaveter, preden se je predlani pridružil Olimpiji. 

Kirm in Wobay se morata dokazati Elsnerju

Andraž Kirm si bo prizadeval, da na treningih dokaže, kako si zasluži priložnost. | Foto: Vid Ponikvar Andraž Kirm si bo prizadeval, da na treningih dokaže, kako si zasluži priložnost. Foto: Vid Ponikvar Usoda Kronavetra je še nejasna, Andraž Kirm in Julius Wobay, ki se nista udeležila priprav v Turčiji, a redno trenirata s prvo ekipo Olimpije, pa dobro vesta, kakšna je njuna naloga, če želita igrati za zmaje. ''Morala bosta pokazati, da sta boljša od drugih,'' je pojasnil Stojić, da sta del ekipe.

Prijetno ga je zadovoljila boljša fizična pripravljenost nekdanjega reprezentanta Sierre Leoneja, ki je s tem pokazal odločenost, da se iz drugega plana vrne med prvokategornike. Končno besedo bo podal trener Luka Elsner. Če bo ocenil, da lahko koristi ekipi, bo Afričan, podobno velja tudi za Kirma, kandidiral za tekme.

Ne spreglejte