Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 3. 2017,
9.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

naj gol Paul Pogba večni derbi Luka Elsner NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Alexander Cretu

Sreda, 1. 3. 2017, 9.55

6 let, 7 mesecev

Alexander Cretu

Romunu žal, da ni osrečil izjemnih navijačev Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Alexander Cretu | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Trener Olimpije Luka Elsner je v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije krenil s številnimi novinci. Na položaju zadnjega zveznega igralca, kjer je v prejšnji sezoni kraljeval nekdanji kapetan Darijan Matić, se je predstavil mladi Romun Alexander Cretu. Po porazu v Mariboru ni skrival navdušenja nad navijači.

Ljubljančani, ki branijo naslov v 1. SNL, so večni derbi v Ljudskem vrtu izgubili z 0:1. Niso dosegli zadetka. Vratarja Maribora Jasmina Handanovića je še najbolj namučil 15 let mlajši Romun Alexander Cretu, ki je v izdihljajih prvega polčasa nevarno streljal z roba kazenskega prostora. Izkušeni Ljubljančan je s skrajnimi močmi odbil žogo v kot.

V 51. minuti, ko so vijolice prek Luke Zahovića odločile srečanje v svoj prid, je imel visoki Cretu priložnost, da bi razčistil situacijo v lastnem kazenskem prostoru in žogo pred napadalcem Maribora izbil globoko v igralno polje. To mu ni uspelo. Najboljši strelec 1. SNL se je dokopal žoge, se nato otresel še Branka Ilića in premagal Nejca Vidmarja.

Sreča je bila na strani Maribora

Olimpija se je po tekmi 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljano vrnila praznih rok, zaostanek za največjim tekmecem pa se je povišal na tri, praktično kar štiri točke (če bosta kluba končala prvenstvo z enakim številom točk, bo boljši Maribor zaradi pozitivnega razmerja v medsebojnih tekmah). Cretu, ki si je za nastop prislužil visoke ocene, je prepričan, da je bila sreča na strani Maribora.

Vrhunci večnega derbija v Ljudskem vrtu (1:0):

"Verjamem, da bo v prihodnjih tekmah na naši strani. Imamo zelo dobro ekipo, ki je iz dneva v dan boljša," je podobno kot trener Elsner in branilec Ilić prepričan, da bodo zmaji pokazali še boljše predstave. O tem je prepričan tudi športni direktor Ranko Stojić, ki je prihod Cretuja napovedal z velikimi besedami.

Rad bi se zahvalil vsakemu navijaču posebej

Če je bil nekdanji romunski mladinski reprezentant v soboto razočaran zaradi rezultata, pa ga je bistveno bolj navdušila navijaška kulisa v razprodanem Ljudskem vrtu. "Neverjetno vzdušje. Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so nas podpirali v Mariboru, saj so bili zares izjemni. Nisem si niti predstavljal, da bo tako, žal mi je, da navijačem nismo vrnili z dobrim rezultatom," je povedal nekdanji nogometaš Politehnice iz Iasija za klubsko stran.

V Ljudskem vrtu je vknjižil prvi nastop v 1. SNL. V nedeljo se bo prvič predstavil v Stožicah. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Ljudskem vrtu je vknjižil prvi nastop v 1. SNL. V nedeljo se bo prvič predstavil v Stožicah. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prihaja iz mesta Pascani, z Olimpijo pa je sklenil triinpolletno pogodbo. Z Ljubljančani želi osvojiti naslov prvaka in biti v Sloveniji tako uspešen, kot je Juventus v Italiji. Že od nekdaj stiska pesti za staro damo iz Torina, pri kateri mu je bil še v prejšnji sezoni najbolj všeč Paul Pogba.

Francoz se je lani preselil na Old Trafford, Romun pa ima opravka s prvo večjo selitvijo v svoji karieri. Zapustil je Romunijo in se podal v Slovenijo. Prvo ligo Telekom Slovenije je spoznal v vsem sijaju, saj je zaigral na večnem derbiju. V nedeljo se bo prvič predstavil še občinstvu v Stožicah. Ranjeni zmaji bodo pričakali velenjski Rudar.

Ne spreglejte