Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 2. 2017,
10.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Koper NK Krka NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 27. 2. 2017, 10.53

6 let, 6 mesecev

Video vrhunci tekem 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Elsner in Rožman objokovala eno, a usodno napako

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije se je začel s tekmami 22. kroga. Na petih tekmah je bilo doseženih 11 zadetkov, največ jih je v derbiju začelja dosegel Aluminij. Trener Maribora Darko Milanič ni skrival sreče po tesni zmagi na večnem derbiju, stratega Olimpije in Domžal pa sta objokovala napake, zaradi katerih sta ostala brez želenih dosežkov.

Maribor : Olimpija 1:0

Večni derbi v razprodanem Ljudskem vrtu, kjer ni manjkalo pirotehničnih vložkov navijačev, je z zadetkom v 51. minuti odločil Luka Zahović.

''Odločilo je to, da smo kot moštvo delovali zelo kompaktno. Fantje so delali to, kar smo se zmenili. V prvem polčasu bi lahko bili malo bolj sproščeni, a razumljivo zaradi tega, ker je bila to prva letošnja tekma, ni bilo vse optimalno. Generalno gledano je bila to odlična tekma,'' je bil zadovoljen domači trener Darko Milanič, ki je zmajem na lestvici ušel na tri točke prednosti.

''Škoda. Toliko časa smo se trudili, ustvarjali, nato pa po dobrem prvem polčasu v eni situaciji, v kateri nismo bili zbrani, vse vrgli stran. To je bilo edino, kar smo naredili slabega v Ljudskega vrta. Ena napaka nas je stala točk,'' je strateg Olimpije Luka Elsner poudaril, kako so z nezbranostjo v 51. minuti omogočili Mariboru lažjo pot do zmagovitega zadetka.

Rudar : Domžale 1:1

Obračun v Velenju se je razpletel brez zmagovalca. Do zadnjih sekund je kazalo na zmago Domžal, nato pa so gostitelji prek najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije Dominika Glavine izenačili na 1:1. Domžalčani, za katere je prvič v 1. SNL nastopil nekdanji knap Ivan Firer, so pred tem zapravili veliko priložnosti.

''Razočarani smo z rezultatom. Celotno tekmo smo bili boljši, a žal nismo odšli na dva gola prednosti, da bi lahko tekmo mirno pripeljali do konca. Želel bi si, da se ne bi ponavljale napake in da se ne bi vračali v jesenski del, ko smo se učili na lastnih napakah,'' je dejal najmlajši strateg v 1. SNL Simon Rožman. Za vodilnim Mariborom zdaj Domžalčani, ki so se nedavno okrepili z Rokom Elsnerjem, zaostajajo devet točk, za drugouvrščeno Olimpijo pa šest točk.

''Zadovoljen sem z rezultatom. Ta tekma je dokaz, da tekma vedno traja do zadnjega sodnikovega piska. Domžale so v tem trenutku boljša ekipa, mi pa smo na tej tekmi iskali srečo in jo našli,'' je po prvi tekmi, ki jo je vodil v slovenskem prvenstvu, povedal trener Rudarja Srb Vanja Radinović.

Krško : Gorica 1:2

Vrtnice so v napetem srečanju prekrižale načrte Krškemu in se iz Posavja vrnile s tremi točkami. ''Vidi se, da je bila to šele prva tekma. Obe ekipi se še iščeta. Slabo smo vstopili v tekmo, potem pa vzpostavili ravnotežje. Na splošno je bila tekma po igri enakovredna. Pohvala obema ekipama za napadalno igro. Gostje so zasluženo zmagali,'' je dejal trener Krškega Tomaž Petrovič.

Njegov stanovski kolega Miran Srebrnič je bil vesel zmage na štadionu Matije Gubca. ''Na tem igrišču je težko zmagati. Pri vodstvu z 1:0 smo dobro nadzorovali igro, po prejetemu golu pa smo si otežili delo. Trpeli smo, lahko bi prejeli še drugega, a smo se rešili iz prekinitve. Zmaga je zaslužena,'' je ocenil nekdanji branilec Gorice.

Koper : Celje 1:1

V obračunu, pomembnem za osvojitev četrtega mesta, ki bo najverjetneje peljal v Evropo (ne bo le v primeru, če bi pokalni naslov osvojila Krka), sta se Koper in Celje razšla brez zmagovalca (1:1). To je bil 1300. remi v zgodovini tekmovanja.

''V prvem polčasu smo igrali slabo, monotono. Ob polčasu sem bil zelo jezen. V nadaljevanju smo zaigral bolje, a se vidi, da igralci, ki so bili na preizkušnjah v drugih klubih, še niso povsem pripravljeni,'' je po remiju proti Celjanom dejal trener Kopra Igor Pamić.

Njegov rojak in soimenjak Igor Jovičević je prepričan, da bi si Celjani na Bonifiki zaslužili vse tri točke. ''Po igri in priložnostih bi si zaslužili več. Imeli smo idejo, prevladovali smo. Hoteli smo zmagati. Škoda. Nismo dobili točke, ampak izgubili dve,'' je dejal eden izmed treh hrvaških strategov, ki vodijo klube v 1. SNL.

Radomlje : Aluminij 0:3

Derbi začelja je pripadel gostom iz Kidričevega, ki so v Domžalah zmagali s 3:0. ''Čestitke Aluminiju za zasluženo zmago. Nogomet se igra za zadetke. Do 60. minute smo prevladovali na igrišču. A tako je pač v nogometu. Če ne izkoristiš priložnosti, sledi kazen,'' je dejal Adnan Zildžović, ki je postal trener Radomelj šele prejšnji teden.

Hrvat z avstrijskim potnim listom Slobodan Grubor je po zmagi ušel zadnjemu mestu na velikih 12 točk razlike. ''Ne moremo biti povsem zadovoljni s prvim polčasom. Pri mojih fantih je bilo čutiti veliko nervoze. V drugem smo to popravili in je bilo veliko boljše,'' je dejal trener Kidričanov, ki je po prvem nastopu približal Aluminij osmemu mestu. Nogometaš Aluminija Matic Vrbanec je prispeval že sedmo podajo v tej sezoni. Na lestvici zaostaja le za vijolico Daretom Vršičem.

Ne spreglejte