Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 8. 2011,
11.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roman Jakič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 29. 8. 2011, 11.05

4 leta, 2 meseca

Uradno: na derbiju uničenih 330 stolov (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Navijači Maribora in Olimpije so na nedeljski tekmi v Stožicah uničili kar 330 stolov in poskrbeli za dodatne skrbi upravljalca štadiona, ki bo v petek gostil tekmo med Slovenijo in Estonijo.

Navijaški tribuni, namenjeni navijačem Olimpije in Maribora, sta na nedeljskem večnem derbiju utrpeli škodo. ''Nesprejemljivo je, da se navijači znesejo nad štadionom zavoljo rezultata. Vandalizem sem vedno obsojal, tako ga tudi sedaj. Jezen pa sem tudi na navijače Olimpije, saj so uničili sto stolov, zato se bom z njimi v kratkem sestal. Za nas je stvar še toliko bolj problematična, ker bo konec tedna v Ljubljani reprezentančna tekma in bo potrebno te stole zamenjati. Uničenih oziroma 'skurjenih' jih je bilo 330,'' je Sportalu potarnal Roman Jakič, direktor Javnega zavoda Šport Ljubljana, upravljalca štadiona v Stožicah. V dopoldanskih urah je bil prepričan, da so razgreti navijači uničili ''le'' okrog sto stolov, kasnejši ogled posebne komisije vzdrževalcev objekta in predstavnikov NK Olimpija pa je pokazal, da je končna številka ocenjene škode veliko večja. Ker bi lahko vrzel, nastalo na delu tribun po nesramnem dejanju privržencev obeh klubov, z novimi stoli zapolnili šele 11. septembra, saj bodo prispeli iz oddaljene Kitajske, se je zavod znašel pred težavo. Določena rezerva (200 stolov) resda čaka v skladišču, preostale stole pa bodo nadomestili s tistimi, ki krasijo bližnjo dvorano. Slednja je namreč do 20. septembra zaradi sanacije akustike zaprta.

Zgodba o poškodovanih stolih na delu tribun, namenjenih navijačem, se v Stožicah ni odvila prvič. Podobno je bilo že v minuli sezoni, ko so ''divjali'' Mariborčani, zato je Jakič ponudil novo rešitev: ''V skladu z Evropsko nogometno zvezo in Nogometno zvezo Slovenije bi moralo priti do dogovora, da se pred derbiji vsi stoli na navijaški tribuni odstranijo, navijači pa naj navijajo na betonu. Drugače bomo spet priča katastrofi,'' je še dodal in kanil ob tej priložnosti pohvaliti navijače Olimpije, ki naj bi se podobnih dejanj vzdržali, a je kasnejši ogled pokazal, da so zakrivili sto uničenih stolov. Zavod Ljubljana (nekdanji Zavod Tivoli) bo izstavil račun za povračilo škode prireditelju, nogometnemu klubu Olimpija, od slednjega pa bo odvisno, ali se bo podala tožba navijačem ali ne. ''Po prvih izračunih naj bi škoda znašala nekje med 25.000 in 30.000 evrov. V škodo niso zajeti le stoli, pač pa tudi težave, ki so se pojavile zaradi pisanja grafitov,'' je ocenil Jakič, ki se srčno nadeja, da bodo podobni prizori v prihodnosti na nogometnih dogodkih v Stožicah izkoreninjeni.

Ne spreglejte