Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Bojan Prašnikar Rijeka

Sreda, 27. 2. 2013, 13.28

8 let

Uradno: Kek novi trener Rijeke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek bo v prihodnje vodil hrvaški prvoligaški klub Rijeka. Javnosti se bo prvič v novi vlogi predstavil v četrtek ob 13. uri.

Nazadnje je pred dobrim letom deloval v Savdski Arabiji, kjer pa se ni mudil dolgo. Vrnil se je v domovino in čakal na novega delodajalca. Minilo je leto dni, nato pa ga je resno pritegnila ponudba hrvaškega prvoligaškega kluba Rijeka. Na Reki je v preteklosti nogometno srečo našlo veliko Slovencev, denimo Adriano Fegic, Matjaž Florjančič in Igor Benedejčič, štadion Kantrida pa je bilo redno prizorišče prvoligaških tekem v nekdanji Jugoslaviji. Ko je v ponedeljek barko Rijeke zapustil Elvis Scoria, se je v hrvaških medijih največ govorilo o dveh slovenskih kandidatih. O Matjažu Keku in Bojanu Prašnikarju, ki sta pred leti s skupnimi močmi popeljala Mariborčane v elitno ligo prvakov, oba pa sta tudi vodila slovensko člansko izbrano vrsto.

Enainpetdesetletni Mariborčan je navkljub ponedeljkovim govoricam, da z vodstvom Rijeke ni našel skupnega jezika, ostal glavni kandidat, danes pa lahko na tribunah že spremlja prijateljsko tekmo med Rijeko in Opatijo, na kateri se predstavljajo njegovi izbranci. Športni direktor Srečko Juričić, legendarni nogometaš Rijeke, ki je nosil kapetanski trak na nepozabnih tekmah z Juventusom in madridskim Realom v osemdesetih letih minulega stoletja, je tako našel novega trenerja v Sloveniji. Poleg nekdanjih slovenskih selektorjev sta bila na seznamu kandidatov tudi hrvaški strokovnjak Branko Karačić ter Italijan Gianluca Atzori.

Kek je postal drugi Slovenec, ki je kdajkoli vodil hrvaškega prvoligaša. Pred leti se je na klopi Zagreba predstavil Miloš Rus, a je sedanji trener Celjanov v hrvaški prestolnici vztrajal le pet mesecev. V nedeljo čaka Keka prva uradna tekma. Rijeka bo v sosedskem derbiju gostovala v Pulju pri moštvu Istra 1961.

Ne spreglejte