Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 6. 2017,
13.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

2

Natisni članek

Igor Biščan NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 2. 6. 2017, 13.07

6 let, 7 mesecev

Uradno: Igor Biščan je novi trener Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

2

Igor Bišćan | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Pri Olimpiji so potrdili ime novega trenerja. V Stožice prihaja Hrvat Igor Biščan, ki je bil pred današnjim razkritjem naslednika Safeta Hadžića tudi prvi favorit za vroč stolček ljubljanskega nogometnega prvoligaša.

Pri Olimpiji so včeraj oziroma danes razblinili vse dvome o tem, kdo bo na klopi članske ekipe nasledil Safeta Hadžića, ki se je poslovil po sredinem porazu v finalu pokala v Kopru. Z Igorjem Biščanom, ki je bil njihova prva in glavna želja, so podpisali dveletno pogodbo.

Veseli se izzivov, delo bo začel takoj

Milan Mandarić bo pozdravil novega trenerja. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić bo pozdravil novega trenerja. Foto: Vid Ponikvar "Veselim se novih izzivov. Olimpija je velik klub z veliko potenciala in dobrimi pogoji za uspeh. Podrobno sem analiziral letošnje tekme Olimpije in vlogo vsakega igralca. Delo začenjamo takoj, časa ni na pretek," je v izjavi za spletno klubsko stran Olimpije povedal 39-letni nekdanji hrvaški reprezentant in nogometaš Liverpoola, s katerim je osvojil tudi naslov evropskega prvaka.

"Dobili smo dobrega trenerja. Biščana se spomnim po odličnih in odločnih nastopih še iz časov, ko je igral v dresu Liverpoola. Tak je tudi kot trener. Je sistematičen, vztrajen, pa tudi iskren in umirjen. Rezultati so več kot očitni. Takega trenerja zdaj potrebujemo v Olimpiji. Klub ima vse pogoje za vrhunske rezultate in navijači jih upravičeno pričakujejo," je ob imenovanju novega v seriji trenerjev v času svojega predsednikovanja povedal prvi mož Olimpije Milan Mandarić.

Biščan bo pred začetkom nove sezone ekipo prvič zbral 10. junija. Olimpijo prva preizkušnja čaka že 29. junija v prvem krogu kvalifikacij lige Europa.

Novi trener Olimpije iz časov, ko je nosil dres slovitega Liverpoola. | Foto: Getty Images Novi trener Olimpije iz časov, ko je nosil dres slovitega Liverpoola. Foto: Getty Images

Z Liverpoolom je osvojil naslov evropskega prvaka

39-letnik, ki trenerski posel samostojno opravlja šele eno leto, je v prejšnji sezoni Rudeš z naslovom v hrvaški drugi ligi popeljal do zgodovinske uvrstitve v prvo hrvaško ligo. Pred tem je pri tem majhnem hrvaškem klubu opravljal vlogo pomočnika glavnega trenerja.

Biščan je veliko več do zdaj dosegel v vlogi nogometaša. Nogometno pot je začel pri zagrebškem Dinamu in se leta 2000 preselil v Liverpool. Dres slovitega angleškega nogometnega kluba z Anfielda je nosil pet let in v tem času zbral več kot sto nastopov v vseh tekmovanjih. Osvojil je tudi naslov evropskega prvaka.

Za tem se je preselil v grški Panathinaikos in v Grčiji zdržal dve leti. Za konec se je za štiri leta vrnil v Dinamo in leta 2012 sklenil nogometno pot.

Ne spreglejte