Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
18.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Igor Bišćan NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Branko Ilić Liga Europa

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 18.13

6 let, 7 mesecev

Trener Olimpije pred gostovanjem na Finskem

Uefa razveselila Olimpijo in trenerja Bišćana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Igor Bišćan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hrvaški strateg Igor Bišćan, ki je nedavno prevzel Olimpijo, se je pripravljal, da bo v četrtek deloval z ozadja. Ker še nima licence Uefa PRO, še ne sme voditi tekem najvišje ravni. Zagrebčan si je vseeno oddahnil, saj mu bo evropska krovna zveza izdala začasno dovoljenje, tako da bo v četrtek v Vaasi vodil zmaje neposredno ob igrišču.

Nekdanji hrvaški reprezentant Igor Bišćan je na današnji predstavitvi novih dresov NK Olimpija napovedal, da bo do začetka Prve lige Telekom Slovenije – zmaji bodo v uvodnem krogu v Stožicah pričakali Celjane – že razpolagal s potrebno licenco PRO, brez katere na slovenskih tleh ni mogoče vodenje ekip na prvoligaških srečanjih. Zato so v ljubljanskem klubu napovedali, da bo v četrtek vsaj na papirju prvi trener Olimpija vodja mladinske šole Andrej Razdrh.

Bišćan že oddal diplomsko delo

Nekdanji hrvaški reprezentant bo prejel potrebno licenco do 15. julija. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji hrvaški reprezentant bo prejel potrebno licenco do 15. julija. Foto: Vid Ponikvar Mlademu trenerju, ki je pred leti že opravljal vlogo prvega trenerja članske ekipe, vseeno ne bo treba potovati v oddaljen finski kraj.

Evropska nogometna zveza je namreč sporočila Olimpiji, da Bišćan, ki naj bi licenco PRO dokončno prejel pred 15. julijem, izpolnjuje pogoje za vodenje srečanj na tej evropski ravni. Ker je že oddal diplomsko delo, mu je Uefa izdala začasno dovoljenje. V ljubljanskem klubu so si oddahnili, saj je bilo konec negotovosti o tem, kdo bo vodil zmaje v evropski uverturi.

''Res je, nimam še licence, a sem v procesu pridobitve. Kmalu bom končal šolanje, vsekakor do začetka prvenstva,'' je na Ljubljanskem gradu, kjer so bili predstavljeni novi dresi NK Olimpija za sezono 2017/18, dejal Bišćan. Olimpija se bo v četrtek v prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za ligo Europa na umetni igralni podlagi pomerila s finskim moštvom VPS Vaasa in zakorakala v novo sezono, v kateri želi dosegati boljše rezultate, kot jih je v prejšnji.

Kapetan Olimpije opozarja

Branko Ilić ima izkušnje z igranjem proti finskim klubom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Branko Ilić ima izkušnje z igranjem proti finskim klubom. Foto: Grega Valančič/Sportida ''Dobro smo pripravljeni. Tekmeca smo temeljito analizirali, saj smo si pogledali več kot pet njegovih tekem. Ne smemo pa pozabiti, da se igra še v Stožicah. Igrali bomo dve tekmi, ne le eno. Zato moramo biti pametni in si priigrati napredovanje,'' je optimist Bišćan, ki se bo v primeru napredovanja v 2. krog kvalifikacij pomeril z danskim podprvakom Bröndbyjem.

''Finci igrajo dober nogomet. So zelo disciplinirani. Ni res, da se na Finskem igra nogomet, kjer se le nabija žoga. O tem sem se prepričal, ko sem z Astano igral proti finskemu tekmecu. Morali bomo biti pametni in čakati svojo priložnost,'' je dejal kapetan Branko Ilić, ki bi bil zadovoljen, če bi Olimpija v gosteh dosegla vsaj zadetek. S tem bi si olajšala nalogo pred povratno tekmo, ki bo na sporedu prihodnji četrtek v Stožicah.

Ne spreglejte