Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
14. 8. 2015,
16.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Ante Šimundža

Petek, 14. 8. 2015, 16.54

8 let

Trenerju Maribora pred derbijem kosilo bolj tekne

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po izpadu iz Evrope in slabem začetku nove sezone je trener Maribora Ante Šimundža vse bolj na udaru kritikov. Z zmago nad Celjem so ti vsaj malce potihnili, a nezadovoljnežev vseeno ni malo.

V prvem polčasu sredinega štajerskga derbija, ko je Maribor igral zelo slabo, rezultat na semaforju pa je bil 0:0, so gledalci v Ljudskem vrtu nogometašem in verjetno predvsem trenerju Maribora namenili glasne žvižge. Ni manjkalo niti takšnih, ki so mahali z belimi robčki. "Poslovi se," so želeli sporočiti vodji strokovnega štaba prvakov, ki se s tem ne obremenjuje preveč.

"Popolnoma razumem kritike in nezadovoljstvo navijačev. V prvem polčasu smo igrali katastrofalno. V drugem je bilo povsem drugače. Igrali smo izredno dobro. Z dvema menjavama smo pridobili energijo in tekmo obrnil v svojo korist," je po zmagi proti Celju z 1:0 govoril Ante Šimundža, to je bil tudi njegov zadnji medijski nastop pred nedeljskim derbijem. Zanimiva odločitev Mariborčanov, a tako pač je.

Ne glasno, predvsem zelo neposredno

"Ni bilo glasno, je bilo pa zelo neposredno," je opisal stanje ob polčasu tekme proti Celju, po katerem se je marsikaj spremenilo. Če bo Maribor podobno, kot je v drugem delu štajerskega derbija, nastopil tudi v nedeljo, ko mu bo nasproti stala Olimpija, si lahko obeta dober rezultat. V nasprotnem primeru …

"Vsekakor nam je zdaj, ko smo zmagali, veliko lažje. Zdaj bodo kosila do naslednje tekme veliko boljša, saj smo osvojili tri točke. Zmagovati si želimo vedno. Zmage so tiste, ki odrejajo, kakšen bo naš naslednji dan. Seveda si želimo zmagati tudi na naslednji tekmi. To pa je največji slovenski derbi," je še govoril Šimundža, ki mu mnogi očitajo tudi ne preveč atraktivno igro in malo zadetkov v mrežah nasprotnikov.

Kmalu bodo zabijali več kot en gol na tekmo

"Maribor bo kmalu zabijal več kot en gol na tekmo, brez skrbi, a zmaga je zmaga. Z zmagami z 1:0 se osvaja prvenstva. Ne smemo biti zaletavi. Zdaj še nismo v pravi formi. Ko ne bomo več obremenjeni s tem, kar se nam je zgodilo v Evropi, bo bolje. Pomembno pa je predvsem to, da na vsaki tekmi garamo in smo maksimalni. Veseli me, da je bilo na zadnji tekmi tako," pravi 43-letni trener, ki je Maribor vodil že na desetih derbijih. Na šestih se je veselil zmage, na dveh je remiziral in le na dveh izgubil. Zdaj je pred njim nov obračun proti večnemu tekmecu.

"Zavedamo se, da je to največji derbi. Navijaška kulisa bo vroča, kar je v Ljudskem vrtu za nas vedno dodaten motiv. Prepričan sem, da bomo igrali dobro. Da bomo nadaljevali tam, kjer smo končali. S to energijo, ki jo imamo, lahko vedno zmagamo. Vsekakor pričakujem dobro tekmo in našo zmago. Igro iz drugega polčasa tekme proti Celju lahko pričakujete tudi na derbiju," je še povedal.

Marcos Tavares je Maribor

Nekaj besed je namenil tudi kapetanu in najboljšemu strelcu Marcosu Tavaresu. Ta je imel v zadnjem času težave s poškodbo, zato je zadnjo tekmo začel na klopi, a potem prišel na igrišče in zadel za zmago proti Celju. Na derbiju Brazilca seveda pričakujemo v prvi postavi.

"Bomo videli, v kakšnem stanju bo, a verjamem, da bo na ravni, ki si je od njega želimo. V Domžalah je igral poškodovan, žrtvoval se je za ekipo, kar je pustilo posledice. Tudi proti Celju ni bil stoodstoten, a je v drugem polčasu pokazal, zakaj je ikona in kapetan kluba. Zakaj je Tavares Maribor. Njemu se nikoli ni težko žrtvovati za ekipo," je trener prvakov za konec pohvalil z naskokom najbolj priljubljenega nogometaša vijoličastih.

Ne spreglejte