Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 3. 2015,
1.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Carlo Ancelotti Real Madrid Schalke

Sreda, 11. 3. 2015, 1.41

8 let

Trener Reala se je takoj opravičil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Oprostite," so bile prve besede Carla Ancelottija po neverjetnem večeru v Madridu, kjer je Real proti Schalkeju izgubil s 3:4 in do zadnjih sekund trepetal za četrtfinale lige prvakov.

"Res je, da se v nogometu dogajajo čudeži, a tokrat ga zagotovo ne bo," so bili pred povratno tekmo osmine finala lige prvakov v Madridu prepričani nekateri. Tja je Real proti Schalkeju, ki ga je v prejšnji sezoni v isti fazi istega tekmovanja izločil s skupnim izidom 9:2, prišel s prednostjo 2:0. Toda v zadnjih minutah tekme, na kateri so bili domači navijači evropskim prvakom bolj v breme kot v pomoč, so tudi takšni začudeno gledali in se bali, da se bo čudež zgodil.

Ni se, a vseeno je bila predstava, ki so jo verjetno najzahtevnejšim nogometnim navijačem na svetu še tretjič v desetih dneh – pred tem so v dveh tekmah španskega prvenstva osvojili le točko – pripravili zvezdniki Reala, katastrofalna. Ko je tako, pa je seveda vedno prvi na udaru trener. "Kot ste videli, smo igrali zelo slabo. Kritike, ki letijo na naš račun, so povsem upravičene," je, potem ko se je opravičil, takoj po tekmi povedal Carlo Ancelotti.

O morebitni odpovedi ne razmišlja

Italijan, ki bi ob izpadu Reala najverjetneje izgubil službo, bo tudi ob napredovanju na udaru številnih kritikov. Jasno je, da namigovanj o tem, da bo moral oditi, ne bo manjkalo tudi zdaj, a sam pravi, da se na klopi najbolj trofejnega kluba na svetu počuti povsem varno.

"Ne razmišljam o tem, ali bom dobil odpoved. Še naprej bom opravljal svoje delo najbolje, kot znam. Seveda verjamem, da bo v prihodnosti bolje. To, kar kažemo v zadnjem času, ni dobro. Moramo si pogledati v oči in priznati, da igramo zelo slabo. Predvsem v obrambi delamo preveč napak. Zdaj smo prejeli štiri gole. Toliko golov doma nismo dobili še nikoli," je bil jezen trener, ki je Real popeljal do desetega evropskega naslova.

Od raja do pekla

Zanimivo, še pred nekaj tedni je z Madridčani blestel. Osvojil je naslov klubskega svetovnega prvaka, bil na vrhu prvenstvene razpredelnice in nanizal kar 22 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih. Zdaj je zgodba povsem drugačna.

"Ne vem, kaj se je zgodilo. Smo profesionalci. Seveda si ne želimo, da bi bili videti tako slabo, kot smo videti v zadnjem času. Očitno je, da smo izgubili samozavest. Igramo zelo slabo, žvižge navijačev smo si zaslužili. Vse kritike, ki letijo na naš račun, so upravičene," se je za konec s pepelom posul trener, ki ga že v nedeljo čaka nov izpit. V prvenstvu bo gostil Levante.

Derbija v Barceloni se prav gotovo ne veselijo

Že teden za tem pa je na sporedu največji derbi na svetu. Real bo gostoval pri Barceloni. Glede na to, v kakšni formi je, se gostovanja pri velikem katalonskem rivalu prav gotovo ne veseli.

Ne spreglejte