Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
4. 2. 2014,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gerardo Martino Lionel Messi Lionel Messi Barcelona

Torek, 4. 2. 2014, 15.41

8 let

Trener Barcelone kljub krizi povsem miren

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Barcelona je v krizi," trdijo španski in tudi svetovni mediji. Katalonci so letos v domačem prvenstvu zapravili že sedem točk, a je njihov trener Gerardo Martino vseeno optimist.

Remi v gosteh pri madridskem Atleticu, remi na gostovanju pri Levanteju in v soboto še domači poraz proti Valencii so poskrbeli, da je Barcelona po daljšem času zdrsnila z vrha prvenstvene razpredelnice.

Nogometna Španija se sprašuje, kaj se dogaja z najuspešnejšim evropskim nogometnim kolektivom zadnjega desetletja. Mnogi so prepričani, da so potrebne spremembe, da je katalonski gigant v veliki krizi. A trener Barcelone se ne strinja z njimi. Gerardo Martino, o katerem navijači vse bolj dvomijo, sporoča: "Ne bi rekel, da smo v krizi. Verjamem tudi, da bomo kmalu začeli zmagovati. Proti Valencii sploh nismo igrali slabo, a preprosto nismo imeli sreče."

Še vedno je vse v njihovih rokah

Barcelona ima za vodilnim Atleticom tri točke zaostanka in enako število točk kot njen veliki rival madridski Real. "Še vedno je vse v naših rokah, zato sem miren. Na zadnjih tekmah smo naredili kar nekaj napak, a to je nogomet. Zdaj moramo narediti vse, da analiziramo, kaj je šlo narobe, in na naslednjih tekmah skušamo odpraviti to, kar ni bilo dobro," je razložil Argentinec, ki je na vročo klop španskega prvaka sedel pred začetkom te sezone.

Še bolj kot rezultati navijače Barcelone skrbi forma, ki jo v zadnjih tekmah kaže Lionel Messi, z naskokom najboljši posameznik Kataloncev zadnjih let. Argentinec je na zadnjih štirih tekmah, ki jih je odigral, zadel le enkrat. Pa še to z enajstih metrov, ko je v soboto uspešno realiziral najstrožjo kazen.

Pogled na Messijevo statistiko razkriva, da so kritike malce pretirane. Argentinčeva statistika v letošnjem letu res ni tako fantastična, kot smo od njega vajeni, a še zdaleč ni slaba.

Bo kritike utišal že v sredo?

Eden izmed najboljših nogometašev na svetu je torej pod drobnogledom in prav zanimivo bo videti, kako se bo obnesel na naslednjih tekmah. Morda bo vsem kritikom usta zaprl že v sredo, ko Barcelono na domačem štadionu čaka prva tekma polfinala kraljevega pokala. Gostili bodo Real Sociedad. Messi je bil imenovan med 22 nogometašev, na katere bo na tej tekmi računal Martino.

Ne spreglejte