Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2007,
21.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 29. 12. 2007, 21.11

8 let, 1 mesec

Tragičen dan za škotski nogomet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Škotski prvoligaš Motherwell bo leto 2008 dočakal na visokem tretjem mestu prvenstvene razpredelnice. Kljub temu iztekajočega se leta ne bo pomnil po dobrem.

Na zadnji letošnji tekmi proti Dundee Unitedu se je sredi tekme zgrudil njegov kapetan Phil O'Donnell in kasneje v bolnišnici umrl. Škotski nogomet žaluje. Na sobotni tekmi 20. kroga prve škotske lige je Motherwell pred domačimi navijači s 5:3 premagal Dundee United, razplet tekme pa je minil v senci tragedije.

Kapetan domačega kluba Phil O'Donell se je v drugem polčasu, tik preden bi bil zamenjan in bi odšel z igrišča, zgrudil. Nesrečnemu nogometašu so na pomoč takoj priskočili zdravniki, ki so ga malce za tem z rešilnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico, kjer pa ga niso mogli rešiti. Umrl je star 35 let, neuradno pa naj bi bil vzrok smrti zastoj srca, ki ga je povzročil epileptični napad.

''To je velika tragedija za naš klub in škotski nogomet. Ne vemo še točnega vzroka smrti. Skušali bomo čim prej ugotoviti, zakaj je umrl. Vsi v klubu smo šokirani. Phil ni bil le odličen nogometaš, pač pa tudi čudovit človek. Vsi skupaj smo z mislimi pri žalujoči soprogi in njegovih štirih otrocih,'' je s solzami v očeh povedal predsednik Motherwella John Boyle. Šokiran je seveda tudi trener članske ekipe. ''To je velika tragedija. Ne vem, kaj naj rečem. Bil je zgled profesionalnega nogometaša, ki je vselej dal vse od sebe, da bi ekipa igrala čim bolje. Z mislimi sem pri njegovi ženi in otrocih,'' je bilo vse, kar je uspel izustiti Mark McGhee.

Igral tudi za Celtic in reprezentanco

Vezist O'Donnell je kariero prišel pri Motherwellu, nakar se je leta 1994 preselil v sloviti Celtic, katerega barve je branil pet sezon. Nato se je za štiri leta preselil v Anglijo, kjer je igral za Sheffield Wednesday, nakar se je leta 2003 vrnil v Motherwell. V članski škotski reprezentanci je nastopil enkrat, medtem ko je za mlado izbrano vrsto igral osemkrat.

Ne spreglejte